Μια πόλη στο δρόμο - Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση
in

Νέο σχήμα στην Καλλιθέα: «Μια πόλη στο δρόμο – Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση»

[dropcap]N[/dropcap]έο σχήμα δημιουργήθηκε στην Καλλιθέα…

«Για την Καλλιθέα του Αγώνα, της Αντίστασης και της Αλληλεγγύης.

Με στόχο την παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, συγκροτήσαμε την Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο».

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Αγωνίστριες και αγωνιστές από τα κινήματα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την υπεράσπιση των λαϊκών σπιτιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, από τα κινήματα ενάντια στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των μεταναστών, των Ρομά και των αναπήρων μέχρι το αντιφασιστικό κίνημα, αποφασίσαμε να προβάλουμε το στίγμα αυτών των κινημάτων στην προεκλογική θεματολογία, να μεταφέρουμε τη φωνή τους και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι δημοτικές εκλογές, που διεξάγονται μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας, έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Για τους “από πάνω” – κυβερνήσεις, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ – επιδίωξη είναι η εξασφάλιση της συναίνεσης για την συνέχιση αυτών των πολιτικών. Για τους “από κάτω”, τα λαϊκά στρώματα, το ζητούμενο είναι να αξιοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή της αντίστασης, του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Στην Καλλιθέα, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις διοικήσεις Ασκούνη και Κάρναβου, είχαν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών, την συρρίκνωση του προσωπικού του Δήμου και την επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας, την εκχώρηση δημόσιων χώρων – σημαντικών για την ποιότητα ζωής των κατοίκων – στα οικονομικά συμφέροντα.

Η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» καλεί σε αγώνα για οργάνωση και ανασύνταξη, για να υπάρξει μια αγωνιστική φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η φωνή των κινημάτων της Καλλιθέας, των εργαζομένων και των φτωχών. Καλεί σε πάλη για το τσάκισμα του φασισμού, για την αντεπίθεσή μας, για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν.

Καλούμε σε αγώνα για:

Δημοτικές υπηρεσίες ποιοτικές, αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, για όλους τους κατοίκους της Καλλιθέας, Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους σε αυτές.
Δημόσιους χώρους πραγματικά ελεύθερους, με χρήσεις προς όφελος των κατοίκων και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ίσα δικαιώματα και νομιμοποίηση στους μετανάστες.

Τσάκισμα του φασισμού. Να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, στην φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι.
Δημοτικές υπηρεσίες για όλους τους κατοίκους, Έλληνες και μετανάστες.
Για δημόσιους χώρους πραγματικά ανοιχτούς σε όλους τους πολίτες.
Για μια Καλλιθέα καθαρή από φασίστες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωση Καλλιθέας

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Finn

Τεράστια η προβολή της Καλλιθέας μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Finn