in

Δήμαρχος Καλλιθέας: «…ο δήμος δεν υποχρεούται να καταβάλει αποζημιώσεις»

Για περιορισμένης έκτασης διαβρώσεις στο έδαφος κοντά στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης κάνει λόγο ο δήμος Καλλιθέας μετά τη χθεσινή (Παρασκευή) κατάρρευση του οδοστρώματος.

Επικαλούμενος αυτοψία κλιμακίου του Ινστιούτου Γεωλογικών Μελετών, ο δήμος επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Χαροκόπου που βρίσκεται μεταξύ των δύο πάρκινγκ, και ότι η χρήση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης έναντι της οδού Χαροκόπου είναι ασφαλής.

Σε ό,τι αφορά το πάρκινγκ εντός του οποίου εκδηλώθηκε η αστοχία, πέραν της απαγόρευσης στάθμευσης σε αυτόν και έως την αποκατάσταση του πληγείσας περιοχής, προτείνεται να υπάρχει εποπτεία, ειδικά σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

Ο χωμάτινος όγκος κάτω από το οδόστρωμα είναι γεμάτος νερά λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων αλλά και εξαιτίας της διαρροής μεγάλου όγκου νερού από την κοίτη του ποταμού Ιλισού που έχει σκεπαστεί.

Όπως διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο χώρος δεν ανήκει στο δήμο, και δεν υποχρεούται να καταβάλει αποζημιώσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην Καλλιθέα

Δεύτερη στην Eurovision η Φουρέιρα, έχασε στο… νήμα από το Ισραήλ (vid)