in

Η Καλλιθέα μαζί με Π.Φάληρο και Αγ. Δημήτριο παρουσιάζουν αυξημένη εγκληματικότητα

[dropcap]H[/dropcap] Καλλιθέα το Π. Φάληρο και ο Αγ. Δημήτριος συμπεριλαμβάνονται στις 17 περιοχές στις οποίες σύμφωνα με έγγραφο της αστυνομίας που βγαίνει στην δημοσιότητα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, θα υπάρξει αυξημένη αστυνομική παρουσία, ακόμα και με συμμετοχή των ΜΑΤ.

Οι περιοχές αυτές κρίθηκαν ότι έχουν αυξημένη εγκληματικότητα και ο σκοπός της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη από εχθές το πρωί είναι η «επαναφορά της κανονικότητας σε βεβαρημένες περιοχές».

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Κατ’ ουσίαν γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί η εντολή Χρυσοχοϊδη «να βγουν όλες οι δυνάμεις έξω, να περιορισθεί το έγκλημα και να νιώσουν οι πολίτες πιο ασφαλείς».

Η ενέργεια αυτή έρχεται μετά τα άκρως ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με τα οποία συμβαίνουν 57 κλοπές-διαρρήξεις, 14 κλοπές ΙΧ, τέσσερις υποθέσεις ναρκωτικών το 24ωρο.

Ειδικότερα το 1ο εξάμηνο του 2019 σημειώθηκαν 1148 εγκληματικές ενέργειες περισσότερες από το προηγούμενο εξάμηνο, κάτι που σημαίνει στατιστικά, σχεδόν τέσσερις περισσότερες ανά ημέρα.

Η ποσοστιαία αύξηση τη εγκληματικότητας αγγίζει το 5%.

Στο κέντρο της Αθήνας τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αφού η αύξηση αυτή αγγίζει το 10% (για την ακρίβεια είναι 9,76%).

Οι 17 περιοχές δε που συμπεριλαμβάνονται στην δράση – επαναφορά στην κανονικότητα – έχουν την μερίδα του λέοντος στα συμβάντα.

Οι περιοχές αυτές είναι:  Καλλιθέα Π. Φάληρο Αγ. Δημήτριος όπως είπαμε και ακόμα Κολωνός, Εξάρχεια, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, Αμπελόκηποι, Γαλάτσι, Παπάγου, Ζωγράφου, Καισιαριανή, Βύρωνας, Παγκράτι, Δάφνη.

Η επιχείρηση έχει τρεις φάσεις και οι περιοχές της Καλλιθέας, του Παλαιού Φαλήρου και του Αγ. Δημητρίου, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό ανήκουν στην Τρίτη Φάση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ανήλικος συνελήφθη για κλοπές στην Καλλιθέα και άλλες περιοχες

Τη γρονθοκόπησε γιατί της πήρε τη σειρά (vid)