in

Ο ΟΑΣΑ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στην Καλλιθέα

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του ΟΑΣΑ αναφορικά με την επίθεση και απόπειρα εμπρησμού ενός από τα κέντρα υποδοχής αιτήσεων για ηλεκτρονική κάρτας εισιτηρίων που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν ένα από τα κέντρα υποδοχής των αιτήσεων και της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών καρτών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”καλλιθέα”]

Οι επιδρομείς έσπασαν παράθυρο των γραφείων και πέταξαν αναμμένο στουπί στο εσωτερικό τους επιχειρώντας να το κάψουν ολοσχερώς. Η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, αποσόβησε τα χειρότερα και ήδη διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές προανάκριση για τις συνθήκες που συνέβη το περιστατικό και την αποκάλυψη των δραστών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ και οι εργαζόμενοι του Ομίλου καταγγέλλουμε την επίθεση αυτή. Το ίδιο πιστεύουμε ότι κάνουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που αγκαλιάζουν καθημερινά και περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους το έργο αυτό εκσυγχρονισμού των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία που ασκήθηκε και η οποία στερείται κάθε κοινωνικής νομιμοποίησης. Παράλληλα υπογραμμίζουμε ότι οι εκτεταμένες και ηθικά απαράδεκτες πρακτικές των κυκλωμάτων με τα πλαστά εισιτήρια και την αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου τελείωσε και σύντομα πολλοί θα έλθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η διαφάνεια είναι εδώ και ήρθαν για να μείνουν. Ο,τι κι αν κάποιοι επιχειρούν να κάνουν για να συντηρήσουν την αδιαφάνεια και τα οφέλη τους από παραβατικές και παράνομες δραστηριότητες».

Καταργείται η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της τροχαίας που πληρώνονται σε 10 μέρες

Γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες;