in

Πένθος στην Καλλιθέα για τον Μπάμπη Χολίδη

Σε ηλικία 62 ετών ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης αθλητής άφησε την τελευταία του πνοή.

Ποντιακής καταγωγής, γεννημένος στο Καζακστάν την 1η Οκτωβρίου το 1956. Ο Μπάμπης Χολίδης, παιδί ακόμα, βρέθηκε στην Καλλιθέα και μαζί με τον αδελφό του Χρήστο και αρκετά παιδιά που είχαν έρθει από την ΕΣΣΔ, εντάχθηκαν στον Άτλαντα Καλλιθέας.

Προπονητής του ήταν ο Παράσχος Μπόρας, προπονητής του Άτλαντα, ο οποίος διέκρινε από νωρίς το ταλέντο και το ποντιακό του πείσμα και στα 15 του τον είδε να κατακτά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στην κατηγορία των 48 κιλών.

Από τότε έλαβε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (Μόντρεαλ 1976, Μόσχα 1980, Λος Άντζελες 1984 και Σεούλ 1988). Κατέκτησε 2 Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ από 1998 μέχρι και το 2000 υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών μαζί με τον Δημήτρη Θανόπουλο και τον Αριστείδη Γρηγοράκη.

Σήμερα Παρασκευή 28/06 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Μπάμπη Χολίδη σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Αχαρνών ενώ στις 2 το μεσημέρι η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά:

«Η Καλλιθέα και ολόκληρος ο Ελληνικός Αθλητισμός πενθεί για την απώλεια του Μπάμπη Χολίδη. Ο Καλλιθεάτης Μπάμπης Χολίδης τίμησε την Ελληνική Σημαία και την Ποντιακή καταγωγή του. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Απίστευτη διάσωση: 17χρονος πιάνει στον αέρα μωρό που έπεσε από πολυκατοικία (vid)

Παντρεύτηκε τον άνδρα της ζωής της, μία μέρα πριν πεθάνει λόγω όγκου στον εγκέφαλο (vid)