in

Απόκριες στην Καλλιθέα από Κυριακή 9/02 μέχρι την Καθαρή Δευτέρα

Πλημμυρίδα εκδηλώσεων σημειώνεται φέτος τις Απόκριες στην Καλλιθέα, σ’ ένα μεγάλο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Από την ημέρα που ανοίγει το Τριώδιο (Κυριακή 9 Φεβρουαρίου) μέχρι την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου, η πόλη θα ζήσει στους ξέφρενους ρυθμούς του Καρναβαλιού, με τουλάχιστον μια εκδήλωση την ημέρα.

Μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων, πάρτι σε κλειστό γυμναστήριο, Τσικνοπέμπτη με μεζέδες και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα, καντάδες, δρώμενα για παιδιά, θέατρο, παιδικές ταινίες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αναβιώσεις εθίμων, Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα και μεγάλη συναυλία με τον Στέλιο Διονυσίου, συνθέτουν ένα εκπληκτικό παζλ που προσφέρεται δωρεάν στις Καλλιθεάτισσες και τους Καλλιθεάτες.

Παρουσιάζοντας το αποκριάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, επεσήμανε:

«Οι Απόκριες συνδέουν την πολυπολιτισμική παράδοση της πόλης μας με το σύγχρονο πολιτισμό. Μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων που κορυφώνονται την Καθαρή Δευτέρα, προβάλουμε ήθη, αναβιώνουμε έθιμα και παραδόσεις.

Φέτος, με ένα ακόμη πιο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με δρώμενα σε όλη την πόλη. Σας περιμένουμε όλους στην Καλλιθέα, σε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με τη χαρά, τη ζωντάνια και το κέφι των ημερών για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Καλή Αποκριά σε όλους!».

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης, υπογράμμισε:

«Φέτος στις Απόκριες, αλλάζουμε ρότα στην Καλλιθέα, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά μας με τέσσερις νέους θεσμούς, που τους είχε ανάγκη η πόλη: Μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων, Τσικνοπέμπτη με μεζέδες και ζωντανή μουσική, πάρτι για μικρούς και μεγάλους σε κλειστό γυμναστήριο καθώς και διαγωνισμό αποκριάτικης στολής.
Από κοντά τα Μπουλούκια, καντάδες στις γειτονιές, παιδικός-νεανικός κινηματογράφος, θέατρο για όλους, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και ξεχωριστή συναυλία με πατροπαράδοτα εδέσματα στο πέταγμα του χαρταετού.

Κάθε μέρα εκδηλώσεις από την έναρξη του Τριωδίου ως την Καθαρή Δευτέρα!

Το συγκλονιστικό ταξίδι αρχίζει. Επιβιβαστείτε!».

[su_button url=”http://www.kallithea.gr/wp-content/uploads/2020/02/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%95%CE%A9%CE%9D-2020.pdf” target=”blank” background=”#EB503B” icon=”icon: download”]ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ[/su_button]

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή σε οδηγό ταξί – Για άσεμνη πράξη σε 29χρονη

Τροχός της Τύχης: Παίκτης έχασε επίτηδες για να κερδίσει η συμπαίκτριά του (vid)