in

Τέσσερα γευστικά στέκια που θα σας φέρουν στην Καλλιθέα

Ένα μυστικό υπόγειο κουτούκι, η πρώτη ρώσικη ταβέρνα που λειτούργησε στην πόλη και δύο λιτές και απλές ψαροταβέρνες στους μυστικούς, γαστρονομικούς θησαυρούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στην Καλλιθέα.

Με εμμονή στην ποιότητα και τη γεύση οι προτάσεις που ακολουθούν έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τους πελάτες τους σε θαμώνες και να συγκαταλέγονται στις γευστικές στάσεις που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, έστω και μία φορά.

Βαλεντίνα

Το πρώτο ρώσικο εστιατόριο που λειτούργησε στην πόλη και έκτοτε μυεί το κοινό του στα μυστικά της ενδιαφέρουσας κουζίνας του. Στην οικογενειακή ταβέρνα (Λυκούργου 235) τα νόστιμα πιάτα, οι γενναίες μερίδες και οι προσιτές τιμές έχουν την τιμητική τους. Σπιτικό φαγητό που συνάδει με την παράδοση της Ρωσίας στο κομμάτι της γαστρονομίας, έχει μετατρέψει τους πελάτες της Βαλεντίνας σε θαμώνες.

Χειροποίητα μαντί (φρέσκο ζυμαρικό γεμιστό με κιμά) και παραδοσιακό ψωμί, βαρενίκι (ζύμη σε σχήμα μισογέγγερου) με τυρί, λαχανοντολμάδες, σούπα μπορς, σασλίκ (σουβλάκι με αρνί ή χοιρινό κρέας) και πιροσκί στα όσα πρέπει να δοκιμάσετε.

Άργουρα

Μια casual ψαροταβέρνα, όπου όλα είναι επιλεγμένα και μαγειρεμένα από τον κύριο Νίκο Μιχαήλ, ταυτόχρονα ιδιοκτήτη και σεφ. Το όνομα Άργουρα (Αγησιλάου 49-51) οφείλεται στην παραδοσιακή ονομασία του χωριού του στην Εύβοια (σήμερα Αργυρό), ενώ ο χώρος φέρει παραδοσιακές πινελιές με μεσογειακές αναφορές. Τα όστρακα εδώ έχουν την τιμητική τους, ενώ τα πιάτα με φρέσκο ψάρι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία της πόλης.

Αντωνία

Μια τίμια ψαροταβέρνα με γενναίες και πολύ γευστικές μερίδες από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Η μαγειρική τέχνη της κυρίας Αντωνίας συγκεντρώνει αμέτρητο κόσμο από διάφορα σημεία της Αττικής στο φιλικό περιβάλλον της ταβέρνας σε ένα τζιτζιφιώτικο στενό (Ισμήνης 36), όπου οι  ψητές γαρίδες, οι σαρδέλες στα κάρβουνα και τα αχνιστά μύδια συγκαταλέγονται στα κορυφαία πιάτα. Η χαμογελαστή εξυπηρέτηση και η οικογενειακή ατμόσφαιρα στα συν.

Ραμόνα

Κουτούκι στην περιοχή της Καλλιθέας, που για να το ανακαλύψετε πρέπει να ψάξετε αρκετά. Στη Ραμόνα (Μίνωος 11-13) θα έρθετε για την εξαιρετική κουζίνα του, η οποία ικανοποιεί τους πάντες και τους έχει μετατρέψει σε θαμώνες.

Οικογενειακή ατμόσφαιρα και φιλόξενο περιβάλλον, σε ένα καλτ σκηνικό με τα χαρακτηριστικά κρασοβάρελα να κυριαρχούν στο χώρο. Μεγάλες μερίδες και λογικές τιμές στα συν. Εκτός από τα μαγειρευτά, φημίζεται και για τα ψητά στα κάρβουνα. Στο τέλος σερβίρουν κέρασμα σπιτικό ραβανί με παγωτό.

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ετσι ξεχωρίζουμε τη γρίπη από το κοινό κρυολόγημα – Οι βασικές διαφορές

Εορταστική εκδήλωση για τα 7 χρόνια του Δικτύου Κοινωνικής Προσφοράς στην Καλλιθέα