in

Ο Καλλιθεάτης καλλιτέχνης «Teodosio» τρελαίνει κόσμο με τα έργα του… από ανακυκλώσιμα υλικά!

Ζωγράφος, γλύπτης, shadow artist… Πόσους κόσμους μπορεί να χωρέσει μέσα του ένας άνθρωπος; Η απάντηση; Πολλούς, όταν αφοσιώνεται στην Τέχνη!

Ο αυτοδίδακτος Καλλιθεάτης καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea παρουσιάζει μέσα από τα γλυπτά του μία ποικιλία πρωτότυπων καλλιτεχνικών ιδεών, κοινός παρονομαστής των οποίων αποτελεί η αρχή της ανακύκλωσης και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που κατά κάποιον τρόπο “εκπροσωπεί” την Καλλιθέα.

Όλα τα έργα του είναι φτιαγμένα από – εκ πρώτης όψεως – άχρηστα υλικά, όπως κομμάτια λαμαρίνες, σύρματα, σωλήνες και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Έτσι, δημιουργεί έναν καινούριο γαλαξία φαντασίας, όπου σε μία μάζα από σκουπίδια μπορεί να κρύβεται ένας Μινώταυρος που περιμένει έναν καλλιτέχνη να τον απελευθερώσει. Δίνοντας μία «δεύτερη ζωή» στα υλικά του, ο Teodosio και τα έργα του μας θυμίζουν ότι στη ζωή όλα μπορούν γίνουν Τέχνη, ότι όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση ενός ανώτερου σκοπού.

Εκτός από τα γλυπτά του, ο πολυσχιδής Teodosio ασχολείται εντατικά και με την τέχνη της ζωγραφικής, ενώ είναι από τους λίγους καλλιτέχνες στον κόσμο που δημιουργεί με την τεχνική του shadow art. Πολλά από τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Ακολουθήστε τον λογαριασμό του Teodosio Sectio Aurea στο instagram.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κορίτσι – θύμα bullying δέχεται την καλύτερη έκπληξη για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! (vid)

Δημιουργία Χώρου Ιστορικής Μνήμης στην «Οικία Δαβάκη»