in

«Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο» το εμβληματικό κτίριο της Καλλιθέας!

Το όνομα του οφείλεται στον Παναγή Χαροκόπο (1835-1911) με δαπάνη του όποιου αγοράστηκε το οικόπεδο και κτίστηκε το επιβλητικό κτίριο

Το κτίριο της «Χαροκοπείου Σχολής» (για τους παλαιότερους), νυν «Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο» είναι το εμβληματικό κτίριο της Καλλιθέας που δεσπόζει σε κτήμα 20 στρεμμάτων, περικλείεται από την Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) και τις οδούς Χαροκόπου, Σαπφούς και Ευαγγελίστριας.

Το όνομα του οφείλεται στον Παναγή Χαροκόπο (1835-1911) με δαπάνη του όποιου αγοράστηκε το οικόπεδο και κτίστηκε το επιβλητικό κτίριο.

Η ανέγερση του διήρκεσε 5 χρόνια (1915-1920) τότε ήταν που ολοκληρώθηκε το πρώτο κτίριο, ενώ η σημερινή μορφή του κτιρίου, ολοκληρώθηκε το 1959, με την προσθήκη νέας πτέρυγας με αμφιθέατρο, στο αρχικό κτίριο.

Τα μετέπειτα χρόνια, μετατράπηκε σε Δημόσιο Ίδρυμα και το 1934, αναγνωρίστηκε ως Ανωτέρα Οικοκυρική Σχολή.

Το 1951, μετονομάστηκε σε «Χαροκόπειο Ανώτατη Σχολή Οικιακής Οικονομίας», ενώ από το 1990 μέχρι σήμερα, είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι), ως «Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο» και διαθέτει τέσσερα προπτυχιακά τμήματα τετραετούς φοίτησης. Το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολόγιας και Διατροφής, το Τμήμα Γεωγραφίας και τέλος, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής. Επίσης το ίδρυμα, διακρίνεται μεταξύ άλλων Πανεπιστήμιων και για το ερευνητικό του έργο.

Στις φωτογραφίες φαίνονται, η εξωτερική όψη του κτιρίου, η επιβλητική είσοδος με την ανάγλυφη επιγραφή, μέρος του φροντισμένου κήπου που το περιβάλλει, ο εξωτερικός χώρος του κυλικείου, το παλιό πηγάδι, οι νεώτερες κτιριακές εγκαταστάσεις,το αμφιθέατρο και η κεντρική είσοδος από την Λεωφόρο Θησέως!

Ευχαριστώ θερμά για την παραχώρηση του υλικού, τους Αναστάσιο Ορφανίδη από το blog «εν πλω σημειώσεις» και τον Μιχάλη Ματζαβίνο για τις εκπληκτικές του φωτογραφίες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κινητά της Samsung στέλνουν… από μόνα τους φωτογραφίες στις επαφές μας

«Θερμή εισβολή» σήμερα και αύριο, κοντά στους 40 ο υδράργυρος