in

Ανοιχτή επιστολή Δημοτικών παρατάξεων προς τον Δήμαρχο Καλλιθέας

Ανοιχτή επιστολή των δημοτικών παρατάξεων «Προοπτική Ζωής», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και «Μια Πόλη στο Δρόμο» προς τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

«Κύριε Δήμαρχε,

Από την αρχή της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, με την οποία η χώρα και η κοινωνία μας είναι αντιμέτωπες, οι δημοτικές παρατάξεις «Προοπτική Ζωής», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και «Μια Πόλη στο Δρόμο» εκδήλωσαν την πλήρη ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν κάθε απαραίτητη ενέργεια, ώστε ο Δήμος να ανταποκριθεί με επάρκεια στις έκτακτες και επικίνδυνες συνθήκες της περιόδου. Εγκαίρως διατύπωσαν προτάσεις για αναγκαίες δημοτικές παρεμβάσεις για τη δημόσια υγεία, όπως και μέτρα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου και την προστασία των εργαζομένων σ’ αυτόν. Εξακολουθούν, εξάλλου, να αποφεύγουν κάθε αντιπαράθεση, η οποία θα ερχόταν σε αντίθεση με την ανάγκη να εμπεδωθεί κλίμα πολιτικής συνεννόησης και ενότητας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους πολίτες, αν και σχετικές αφορμές δίνονται διαρκώς.

Παρά την εποικοδομητική αυτή στάση, οι δημοτικές παρατάξεις «Προοπτική Ζωής», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και «Μια Πόλη στο Δρόμο» διαπιστώνουν ότι η διοίκηση έχει, στην πράξη και από την αρχή της κρίσης, αποκλείσει τον αναγκαίο διάλογο με το Δημοτικό Συμβούλιο. Καταφεύγοντας μεταξύ άλλων και στο θεσμό των δια περιφοράς συνεδριάσεων των δημοτικών οργάνων, δεν λαμβάνει αποφάσεις μόνο για τα επείγοντα ζητήματα της περιόδου, αλλά φαίνεται πως αξιοποιεί τις κρίσιμες περιστάσεις για να επικυρώσει τις επιλογές της σε ολόκληρη τη δημοτική δραστηριότητα, χωρίς την έκφραση οιασδήποτε άλλης άποψης. Μέχρι τώρα αρνείται μάλιστα να αξιοποιήσει τα τεχνολογικά μέσα, τα οποία η Κυβέρνηση έχει θέσει δωρεάν στη διάθεση των ΟΤΑ, ώστε να διαβουλεύονται με τηλεδιάσκεψη, όπως ήδη συμβαίνει σε σειρά Δήμων της χώρας.

Εκφράζοντας την αντίθεσή τους σ’ αυτές τις πρακτικές, οι δημοτικές παρατάξεις «Προοπτική Ζωής», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και «Μια Πόλη στο Δρόμο», σας καλούν να συμβάλλετε με τις αναγκαίες πρωτοβουλίες διαλόγου και συμφωνίας, ώστε όλες οι δυνάμεις του Δήμου να ενεργοποιηθούν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη διάδοση του κορωνοϊού στη ζωή των πολιτών, αλλά και να αποκατασταθεί το δημοκρατικό κύρος του».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μάθημα ανθρωπιάς: Άφησε 10.000 δολάρια φιλοδώρημα σε εστιατόριο που έκλεινε λόγω κορονοϊού

Η Καλλιθέα σε χρειάζεται! Γίνε εθελοντής στο Έκτακτο Πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι