in

Κώστας Ασκούνης: «Να φτιάξουμε ξανά την Καλλιθέα που μας αξίζει»

Σημερινό άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών του Κώστα Ασκούνη υποψήφιου δημάρχου Καλλιθέας με την παράταξη «Προοπτική Ζωής».

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Αναλυτικά το άρθρο του κ.Ασκούνη:

«Η λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου έχουν μετατρέψει την Καλλιθέα σε υπερτοπικό προορισμό πολιτισμού τέχνης και αναψυχής.

Βασικός στόχος του προγράμματος μας είναι η διάχυση όλων των πλεονεκτημάτων που δημιουργούνται από τα νέα δεδομένα στην τοπική οικονομία ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας καθώς και νέοι πόροι για κοινωνική πολιτική.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται συνολικός ανασχεδιασμός της λειτουργίας της πόλης καθώς και η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και παρεμβάσεων ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος η πόλη να λειτουργεί με δύο ταχύτητες: αυτής των αναπτυγμένων περιοχών που θα υποδέχεται τον μεγάλο όγκο της ανάπτυξης και αυτής του κέντρου και της βόρειας Καλλιθέας της που θα μείνουν στάσιμες και θα υποβαθμίζονται.

Παράλληλα θα πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανεργία και τη φτώχεια. Αυτό θα προκύψει κυρίως μέσα από την επαναθεμελίωση του δικτύου κοινωνικών και προνομιακών δομών του Δήμου που θα παρέχουν άμεσες, σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Το ανύπαρκτο σχέδιο- έργο της σημερινής Διοίκησης άφησε την πόλη αθωράκιστη από τα σύγχρονα προβλήματα που ανέδειξε η παρατεινόμενη κρίση. Ο σημερινός Δήμαρχος απέτυχε ακόμα και στις βασικές αρμοδιότητες, που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως: η καθαριότητα, η ασφάλεια, ο οδοφωτισμός, η συντήρηση του πράσινου, η συντήρηση των απορριμματοφόρων, το πλύσιμο των κάδων και την κοινωνική πολιτική. Όμως η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές και πιστεύω ακράδαντα ότι με όραμα, σχέδιο, προγραμματισμό και έργο η Καλλιθέα αξίζει και μπορεί να έχει μια επόμενη καλύτερη μέρα, μια προοπτική ζωής.

Επιδίωξη και στόχος μου είναι να ενεργοποιήσω όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Καλλιθέας, ώστε να οδηγηθούμε σε μια νέα πλειοψηφία, μια νέα ισχυρή ομάδα που θα υλοποιήσει ένα νέο σύγχρονο σχέδιο για την πόλη. Δεν μπορούμε άλλωστε να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα και προκλήσεις με αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος. Οι λύσεις θα προκύψουν μέσα από μια νέα προγραμματική συμφωνία που θα στηρίζεται σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, που ενώνει και διαπερνά παραδοσιακές κομματικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις.

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να μας δώσουν την εντολή για να «πιάσουμε» το νήμα της πόλης από εκεί που το αφήσαμε πριν πέντε χρόνια ώστε να δημιουργήσουμε ξανά την Καλλιθέα που μας αξίζει».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

25χρονη σκότωσε ηλικιωμένο σπρώχνοντας τον από το λεωφορείο επειδή της ζήτησε να μιλά πιο ευγενικά (vid)

Σοκ στις ΗΠΑ: Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό