in

Γαλανόπουλος: «Διασύρει το δήμο Καλλιθέας η διοίκηση Κάρναβου»

[dropcap]T[/dropcap]ην παραίτηση του Κώστα Ευσταθίου, προέδρου του Νομικού Προσώπου “ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ” του Δήμου Καλλιθέας ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Γαλανόπουλος.

Η ομιλία του κ. Γαλανόπουλου προκάλεσε αίσθηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (25/6) όπου ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Νομικού Προσώπου “ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ” κ. Ευσταθίου απ’ αφορμή τα συνεχή πρόστιμα που επιβάλλονται στο Νομικό Πρόσωπο.

Ο κ. Γαλανόπουλος κατηγόρησε τον κ. Ευσταθίου για κακοδιοίκηση και κακή διαχείριση των υποθέσεων του Νομικού Προσώπου με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο Δήμος να πληρώνει πρόστιμα.

Όπως κατήγγειλε συγκεκριμένα, ο κ. Γαλανόπουλος, η ανικανότητα, η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά με την οποία διοικείται το Νομικό Πρόσωπο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ” εξανάγκασε τους Επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης να επιβάλλουν:

  • Πρόστιμα για παράνομες απ’ ευθείας αναθέσεις κατά εξακολούθηση
  • γιατί δεν αναρτά στην Διαύγεια τις δαπάνες που πραγματοποιεί
  • για την πληρωμή σε εταιρεία ‘’Υλοποίησης προγραμμάτων μαζικής Άθλησης’’ χωρίς να υπάρχει η κατάσταση πληρωμής των απασχολούμενων !!! (απίστευτα πράγματα και όμως αληθινά)
  • την παράνομη καταβολή επιδόματος ευθύνης σε υπεύθυνους παιδικών σταθμών και άλλα πολλά (πόρισμα Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Ιούλιος 2016)

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Επίσης, αποκάλυψε ότι το “ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ” δέχτηκε παρανόμως ιδιώτης να ανακατασκευάσει τον τάπητα Κλειστού Γυμναστηρίου, χωρίς να υπάρχει απόφαση αποδοχής δωρεάς με αντάλλαγμα ο ιδιώτης να πάρει 10 ώρες την εβδομάδα και να της διαθέτει επί πληρωμή σε πελάτες του ενώ για τους αθλητικούς συλλόγους της Καλλιθέας τα ωράρια δεν φτάνουν.

Το έργο, κατήγγειλε, έγινε με απουσία της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου η οποία και αρνήθηκε την παραλαβή του έργου.

«Αυτό είναι καθαρή συναλλαγή που δεν γίνεται ούτε σε ιδιωτική εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γαλανόπουλος.

Τέλος, ο κ. Γαλανόπουλος, αποκάλυψε επίσης ότι και το Λιμεναρχείο επέβαλε 8 πρόστιμα στο Νομικό Πρόσωπο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ”, 4 το 2017 και 4 το 2018, για το κρουαζερόπλοιο “ΚΟΣΜΟΣ” συνολικού ποσού 11.000 ευρώ, για παραβίαση του κανονισμού της Ναυταθλητικής Μαρίνας και συγκεκριμένα για τον ελλιμενισμό του κρουαζερόπλοιου “ΚΟΣΜΟΣ”. Ο κανονισμός επέτρεπε ελλιμενισμό σε σκάφη μέχρι εξήντα μέτρα ενώ γνώριζαν ότι το μήκος του συγκεκριμένου κρουαζερόπλοιου είναι 78 μέτρα, τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος.

«Έχουμε λοιπόν, υπογράμμισε ο κ. Γαλανόπουλος, ένα Νομικό Πρόσωπο που ο πρόεδρός του κ. Ευσταθίου γράφει στα παλιά του υποδήματα του Νόμους και το λειτουργεί σαν δική του επιχείρηση».

«Ο κ. Ευσταθίου, είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος. Το μόνο που ξέρει είναι να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις και παρά τα πρόστιμα να συνεχίζει το αγαπημένο του σπόρ» τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος.

Και γι αυτό το λόγο ζήτησε, όπως είπε, «την παραίτησή του γιατί ζημιώνει τον Δήμο, εκθέτει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα του Δήμου».

«Φτάνει πια με τις απ’ ευθείας αναθέσεις, με τα πρόστιμα και άλλα. Τώρα διαφάνεια παντού» απαίτησε ο κ. Γαλανόπουλος και επισήμανε στο δήμαρχο «εάν δεν τον αποπέμψετε είστε συνυπεύθυνος και συνένοχος».

ΠΗΓΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Επίθεση με μολότοφ σε υπό κατάληψη κτήριο στην Καλλιθέα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αφήνετε πλαστικά μπουκάλια στο αυτοκίνητο