in

Γιάννης Εμιρζάς: «Το “Χρήσιμοι Ηλίθιοι” τους πείραξε…»

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Η Καλλιθέα μπροστά» Γιάννης Εμιρζάς πήρε για τα όσα διαδραματίστηκαν στον τελευταίο Δ.Σ Καλλιθέα κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή τα όσα έγιναν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με την αποχώρηση της Διοίκησης του Δήμου από τα έδρανα αυτού και αφού ευχαριστήσω όλους για τα σχόλια τους, αρνητικά και θετικά-πρέπει να πούμε τα εξής:

Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο Σοβιετικός Ιωσήφ Στάλιν εισήγαγε τον πολιτικό όρο του «χρήσιμου ηλίθιου» για να προσδιορίσει εκείνη την κατηγορία πολιτών που εκ προαιρέσεως αγαθής ακολουθούσαν ακρίτως τη μοσχοβίτικη πολιτική ως συνοδοιπορούντες.

Η φράση χρησιμοποιήθηκε για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι οι συνάδελφοι από την συμπολίτευση, ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Έχω την εκτίμηση ότι περισσότερο ενοχλήθηκαν από αυτό, δηλαδή ότι ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ υποχρεωτικώς, παρά από αυτό που τους είπα (που δείχνει και μια άγνοια της Ιστορίας).

Επίσης είναι φοβερό το εξής: Για πρώτη φορά Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αποχωρεί από τα έδρανα του Δ.Σ. επειδή της ασκήθηκε έντονη κριτική. Είναι σαν να δούμε κάποια στιγμή-να αποχωρεί η κυβέρνηση από την Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, που της ασκούν κριτική. Σκέφτονται και δρουν σαν συνδικαλιστές των φοιτητικών αμφιθεάτρων, που όταν δεν τους αρέσει κάτι παίρνουν την παρέα τους και φεύγουν.

Υ.Γ: Δεν είδα κανέναν συνάδελφο της συμπολίτευσης να αισθάνεται θιγμένος, όταν Δημοτικός Σύμβουλος της Διοίκησης κινήθηκε να με χτυπήσει πριν 2 χρόνια την ώρα του Δ.Σ. επειδή και σε εκείνον δεν άρεσε η κριτική μου. Δεν τους είδα να αποχωρούν και να παίρνουν αποστάσεις από το γεγονός. Ούτε είδα τον Δήμαρχο να ωρύεται να τον συνεφέρει στην κανονικότητα, ούτε μπήκε θέμα ψηφίσματος για να καταδικαστεί το γεγονός.

Όχι μόνο δεν έκανε τα παραπάνω ο κ. Δήμαρχος αντίθετα τον επιβράβευσε κιόλας, κάνοντας τον Αντιδήμαρχο.

Το “Χρήσιμοι Ηλίθιοι” τους πείραξε…»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ξύλο και δαγκωματιές στην ουρά του μετρό για τα εισιτήρια

Με την δασκάλα όμως που κρατούσε το χέρι μαθητή με ειδικές ανάγκες στην παρέλαση δεν ασχολήθηκε κανένας!