in

Λασκαρίδης: «Εστία μόλυνσης σημεία της Καλλιθέας από σκουπίδια, μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή της Πυροσβεστικής»

[dropcap]O[/dropcap] επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά γενική ομολογία, η καθαριότητα στην Καλλιθέα, κατά τα χρόνια της σημερινής διοίκησης του Δήμου, βρίσκεται σε χειρότερο σημείο από ποτέ. Κι ειδικά τώρα που εισερχόμεθα στο καλοκαίρι, οι οσμές που φτάνουν στα μπαλκόνια των σπιτιών από τους κάδους των απορριμμάτων, είναι ανυπόφορη.

Παράλληλα, η πόλη έχει γίνει «νεκροταφείο αυτοκινήτων» με αρκετές εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα και οι δρόμοι είναι γεμάτοι κλαδιά δέντρων.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Μια γειτονιά, όμως, βιώνει αυτή τη δραματική κατάσταση περισσότερο από κάθε άλλη της πόλης. Πρόκειται για εκείνη γύρω από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου που στεγάζεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) 270, δίπλα στην Πυροσβεστική. Εκεί σταθμεύουν πλέον, όλο και περισσότερα απορριμματοφόρα του Δήμου (παρότι υπάρχει ειδικός χώρος στο Ρέντη), είναι στοιβαγμένα πολλά εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, που τα έχουν πάει εκεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και σωρεία άπλυτων κάδων. Παράλληλα, η είσοδος και η έξοδος απορριμματοφόρων καθ’ όλο το 24ωρο και επί 7 ημέρες την εβδομάδα, έχει κάνει τη ζωή των περιοίκων ανυπόφορη, αφού πολλών που οι κρεβατοκάμαρες βρίσκονται δίπλα στο συγκεκριμένο χώρο, τους στερούν ακόμα και το νυχτερινό ύπνο.

Ο χώρος αυτός δε, έχει πάρει τα χαρακτηριστικά εστίας μόλυνσης κι είναι επικίνδυνος για την υγεία των Καλλιθεατών.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να πάρει άμεσα μέτρα, να καθαρίσει και ν’ απολυμάνει επαρκώς το χώρο, να μεταφέρει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και τους χρησιμοποιημένους κάδους καθώς και να δώσει τις απαραίτητες εντολές, ώστε τα απορριμματοφόρα να σταθμεύουν στην περιοχή που έχει ενοικιάσει ο Δήμος και βρίσκεται εκτός της κατοικημένης Καλλιθέας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο ανάμεσα σε Λέσβο – Χίο

Ιδού το πρώτο ATM μπύρας! (vid)