Προοπτική Ζωής Κώστας Ασκούνης
in

Παρέμβαση Ασκούνη στην εκδήλωση με θέμα «Η ασφάλεια του πολίτη ως απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας»

[dropcap]M[/dropcap]ε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης Προοπτική Ζώης με θέμα «Ασφάλεια του πολίτη ως συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας» στο δημοτικό κινηματογράφο Καλυψώ.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα οι πρώην Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , ο κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος Βαγγέλης Χαϊνάς και ο αντιστράτηγος ε.α της ΕΛΑΣ Εμμανουήλ Κατριαδακής, παρουσίασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το θέμα της ασφάλειας στην πόλη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας και επικεφαλής της παράταξης Προοπτική Ζωής Κώστας Ασκούνης αφού ευχαρίστησε τους εκλεκτούς ομιλητές για την συμμετοχή τους τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η μαζική παρουσία σας σήμερα εδώ αλλά και το επίπεδο των εισηγήσεων των ομιλητών επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης μας να διοργανώσουμε την συζήτηση με θέμα την ασφάλεια στην πόλη μας, αποδεικνύοντας ότι για τους πολίτες της Καλλιθέας το θέμα αυτό είναι πρώτης προτεραιότητας».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Ένα από αυτά είναι το αίσθημα ασφάλειας. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, στην Καλλιθέα η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι πολίτες βιώνουν στο πετσί τους την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα και ανησυχούν για τις οικογένειές τους αλλά και για τις περιουσίες τους».

«Είναι αυτονόητο ότι η αντιμετώπιση των ληστειών, των ναρκωτικών, το αναβαθμισμένο έγκλημα μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστούν από την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, η οποία πρέπει να ενισχυθεί τόσο σε μέσα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή είναι η καταστολή. Η παρέμβαση της Αστυνομίας πρέπει να κινείται πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και στην διασφάλιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Το ζήτημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πρόληψη και σε αυτό θα αναφερθώ».

«Ο Δήμος μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών μπορεί να επιλύσει, έως ένα βαθμό, τα τρέχοντα προβλήματα της φτώχειας και σε συνδυασμό με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες για όλους να δημιουργήσει την αίσθηση στους πολίτες ότι δεν είναι μόνοι τους στην κρίση, ότι δεν είναι ξεχασμένοι και να αισθάνονται την πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη, δηλαδή ο Δήμος να δημιουργήσει μια ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων, ο σύγχρονος φωτισμός δρόμων και πλατειών της πόλης, η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος δηλαδή ότι ο πολίτης ζεί σε μία καθαρή και φιλική πόλη σε συνδυασμό με το δίκτυο κοινωνικής πολιτικής, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό μπορούν να δημιουργήσουν κλίμα ασφάλειας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που θωρακίζουν τους πολίτες και τους νέους ώστε να μην διολισθαίνουν προς την παραβατικότητα».

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτεί τους δήμους για την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων οδών και πλατειών με 200.000.000 € με επιτόκιο 2,4% μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ο Δήμος να καταγράψει με ακρίβεια όλα τα φωτιστικά σώματα οδών και πλατειών. Παραδώσαμε στον Δήμαρχο μία πλήρη καταγραφή που αφορούσε τα 6.654 φωτιστικά σώματα που υπάρχουν στην πόλη μας δηλαδή το 70% της μελέτης και μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην αλλαγή με σύγχρονης τεχνολογίας, LED και φυσικά χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας φωτιστικά. Όλα ήταν έτοιμα και το μόνο που είχε να πράξει ήταν να δημοπρατήσει το έργο».

Μάλιστα στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο κος Κάρναβος μιλούσε «για εξοικονόμηση 500.000 € το χρόνο από την αντικατάσταση των λαμπτήρων με άλλους χαμηλότερες κατανάλωσης». Αντίθετα, το μόνο που έκανε ο Δήμαρχος ήταν να αλλάξει 20 λάμπες στην εκκλησία της Ευαγγελιστρίας και μάλιστα διοργανώνοντας φιέστα εγκαινίων!!!».

«Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτη προτεραιότητα σε ένα Δήμο που θέλει να αγωνιστεί για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών του. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Καλλιθέας οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αντί να περιορίζεται σε ρόλο σχολιαστή τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η αστυνομία στην πάταξη της εγκληματικότητας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Βίντεο με τη δράση 30χρονου που λήστευε καταστήματα στην Καλλιθέα (vid)

Εκδήλωση με θέμα: «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Το πρόγραμμα που αλλάζει την πόλη μας»