in

Δημήτρης Κάρναβος: «Επαναπροσδιορίζουμε το μέλλον της πόλης μας μέσα από ένα πρόγραμμα 7 δράσεων»

[dropcap]E[/dropcap]να πρόγραμμα 7 δράσεων ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος για το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και μέσα από το οποίο θέλει «να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της πόλης μας». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «απολογισμός μας είναι θετικός και πλούσιος και αφορά κάθε Καλλιθεάτη». Δημήτρης Κάρναβος

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του δημάρχου:

«Στην πρώτη θητεία μας στον Δήμο Καλλιθέας δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα για την χρηστική και κοινωνική υποδομή της πόλης και τα καταφέραμε.

Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η Καλλιθέα να αναπτυχθεί ανθρωποκεντρικά. Φροντίσαμε λοιπόν να αναπτύξουμε τις λειτουργίες εκείνες που κάνουν τη ζωή καλύτερη, στον κάτοικο, στην μητέρα, στο παιδί, στον ηλικιωμένο στον επαγγελματία της πόλης.

Ο απολογισμός μας είναι θετικός και πλούσιος και αφορά κάθε Καλλιθεάτη!

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Φροντίσαμε λοιπόν να αναπτύξουμε τις λειτουργίες εκείνες που κάνουν τη ζωή καλύτερη, στον κάτοικο, στην μητέρα, στο παιδί, στον ηλικιωμένο στον επαγγελματία της πόλης. Για αυτό και ήταν σαρωτικό το πρόγραμμά μας για παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινωνικές δομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθαριότητα, σχολικά κτήρια, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ασφάλεια, αλλά και δράσεις ανάδειξης της ιστορικής πορείας και μνήμης της πόλης.

Αυξήσαμε την πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς, επισκευάσαμε και αναπλάσαμε όλους τους αθλητικούς χώρους της πόλης και ανακατασκευάσαμε σχεδόν όλες τις σχολικές αυλές.

Σε αυτά να συμπεριλάβουμε και τους νέους θεσμούς πολιτισμού, άθλησης και ψυχαγωγίας που δημιουργήσαμε, όπως το Καλοκαιρινό και Μεσογειακό Φεστιβάλ, τις Ημέρες Καριέρας, τις καλοκαιρινές προβολές ταινιών, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δράσεις κατά της βίας και των εξαρτήσεων, την ημέρα ποδηλάτου, δράσεις για την ανάδειξη της τοπικής αγοράς και επιπλέον, με την αρωγή μας, οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες εμπλουτίστηκαν κατά πολύ.

Το στοίχημα τώρα είναι το μέλλον. Πρέπει να καταφέρουμε να συνδέσουμε τα μεγάλα έργα που γίνονται στην περιοχή με την αύξηση της απασχόλησης, των εισοδημάτων και την ποιότητα ζωής της πόλης μας.

Είμαστε έτοιμοι, μέσα από ένα πρόγραμμα 7 δράσεων για τις οποίες έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση, να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον της πόλης μας.

Σας τις περιγράφω συνοπτικά:

1. Αρχικά, τέσσερις μεγάλες αναπλάσεις που αλλάζουν την εικόνα της Καλλιθέας. Ανάπλαση πάρκου Δαβάκη, ενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Χαροκοπείου, ανάπλαση άξονα Ιλισσού, ανάπλαση της πλατείας Κύπρου.

2. Αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου της Καλλιθέας μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

3. Δημιουργία Δημοτικής συγκοινωνίας Σταθμός Ηλεκτρικού Ταύρος –Τζιτζιφιές Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατασκευή νέας γραμμής Μετρό που να συνδέει το υπάρχων δίκτυο με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η οποία να διέρχεται από τη πόλη μας.

4. Ο νέος φωτισμός σύγχρονης τεχνολογίας σε κάθε γωνία της πόλης.

5. Διάσωση της Ιστορικής μνήμης της πόλης μας με αναπλάσεις ιστορικών κτηρίων.

6. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απασχόληση!

Ένας βασικός πυλώνας του ήδη εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, ύψους 35,5 εκατ. ευρώ είναι οι ολοκληρωμένες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

7. Η Καλλιθέα κέντρο της Αττικής παραλίας.

Εξασφαλίσαμε – μαζί με τους Δήμους Π. Φαλήρου και Αλίμου για την επόμενη πενταετία ένα τεράστιο για τα δημοτικά δεδομένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ύψους 35,5 εκατομμυρίων ευρώ (πρόγραμμα ΒΑΑ ΟΧΕ).

Με αυτά τα προγράμματα κοιτάζουμε το μέλλον της Καλλιθέας μας με αισιοδοξία και σιγουριά. Για αυτό ζητάμε την στήριξη από τους πολίτες της Καλλιθέας και σε αυτές τις εκλογές. Στο μέλλον μαζί!

Δημήτρης Κάρναβος
Δήμαρχος Καλλιθέας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΟΠΑΠ: Γιορτή αθλητισμού στην Καλλιθέα με την συμμετοχή 2.450 παιδιών

Μπούκαραν με αυτοκίνητο σε τράπεζα (vid)