in

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Ο Δήμος Καλλιθέας να εφαρμόσει την απόφαση του Ειρηνοδικείου και να αποσύρει την έφεση κατά των 19 εργαζομένων»

[dropcap]O[/dropcap] επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τον Οκτώβριο το Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, έχει δικαιώσει 19 εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας που προσέφυγαν σε αυτό, διεκδικώντας αναδρομικά, χρηματικό ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ έκαστος.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”καλλιθέα”]

Η διοίκηση του Δήμου αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου, άσκησε έφεση στρεφόμενη κατά των εργαζομένων για να μην τους καταβάλλει το ποσό των 38.000 ευρώ, συνολικά. Η σχετική απόφαση ελήφθη –ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης- σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τη συνηγορία και μιας παράταξης της αντιπολίτευσης!

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, αφού σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι διοικεί έναν Δήμο οικονομικά εύρωστο να μη λειτουργήσει σε αυτό το θέμα ως «μνημονιακότερη των μνημονίων» και να ευθυγραμμιστεί με τους συγγενείς ιδεολογικά μ’ εκείνην διοικήσεις των Δήμων Φυλής, Λαμιέων και Βόλβης, που εφήρμοσαν την πρωτόδικη απόφαση, δίχως ν’ ασκήσουν έφεση. Άλλωστε ο Ν.4447/16 του δίδει καθαρά το δικαίωμα να παραιτηθεί από ένδικα μέσα.

Βάσει του νόμου αυτού, άλλωστε, ελήφθησαν οι αποφάσεις των τριών προαναφερθέντων Δήμων και σε εφαρμογή του ιδίου, ΟΡΘΩΣ ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας, απέσυρε πριν από έναν χρόνο την έφεση κατά τριών άλλων εργαζομένων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Τρεις οι τραυματίες από τους γυάλινους τοίχους του Apple Campus 2

Στοίχημα: Άσσος στο Παρίσι