in

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Ο Δήμος Καλλιθέας υποβαθμίζει τη ζωή στις Τζιτζιφιές – Θέλει να κόψει δέντρα και να μειώσει τα parking, αγνοώντας τους κατοίκους»

«η μελέτη που παρουσιάστηκε φέρει τη σφραγίδα του εντολέα της και δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν τις ανάγκες των κατοίκων»

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των Τζιτζιφιών ενάντια στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιχειρεί να επιβάλλει στην περιοχή ο Δήμος -σε απόλυτη ταύτιση με τις επιθυμίες του Ιδρύματος Νιάρχου- εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Λυκείου Καλλιθέας, κατήγγειλε το γεγονός ότι ο Δήμος αντί να προχωρήσει ο ίδιος στην ανάθεση μελέτης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αρκέστηκε σε αυτή που του… δώρισε («φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», τόνισε χαρακτηριστικά) το Ίδρυμα.

Κι όπως είπε «η μελέτη που παρουσιάστηκε φέρει τη σφραγίδα του εντολέα της και δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν τις ανάγκες των κατοίκων».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Λάζαρος Λασκαρίδης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

  • Οι εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου Καλλιθέας λειτουργούν με συνθήκες υποτέλειας απέναντι στο Ίδρυμα, το οποίο προχώρησε μεν σ’ ένα έργο που είναι καλύτερο από το να υπήρχαν τα εγκαταλελειμμένα απομεινάρια του Ιπποδρόμου αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν θα κάνει «μαύρη» τη ζωή των κατοίκων
  • Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμα δρόμοι διπλής κυκλοφορίας, μόνο και μόνο επειδή αυτό εξυπηρετεί τις διαθέσεις του Ιδρύματος
  • Κανένας Καλλιθεάτης δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθεί το σχέδιο της μελέτης και να κοπούν δέντρα στην περιοχή
  • Είναι απαράδεκτο να περιορίζονται στο ελάχιστο οι θέσεις ελευθέρου parking και οι άνθρωποι της γειτονιάς να μην έχουν χώρο να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους
  • Να υπάρξει, με χρήματα του Κέντρου Πολιτισμού, είσοδος στο χώρο του από την πλευρά των λεωφόρων Συγγρού και Ποσειδώνος, ώστε να μην αναστατωθεί ακόμα περισσότερο η ζωή των κατοίκων.
  • Ν’ αποκτήσουν οι κάτοικοι της περιοχής των Τζιτζιφιών δωρεάν πρόσβαση στο χώρο του οργανωμένου parking του Κέντρου Πολιτισμού
  • Όχι στη ρύπανση που θα επιφέρει η περαιτέρω συγκοινωνία στην περιοχή

Τέλος, αναφέρθηκε σε αναλυτικές συνομιλίες που είχε με εκπροσώπους της τοπικής αγοράς, οι οποίοι του ανέφεραν ότι «η δημιουργία του πάρκου δεν έφερε τα αναμενόμενα εμπορικά αποτελέσματα στην περιοχή».

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης, στην όλη διαδικασία, συνοδευόταν από τα στελέχη της παράταξής του Αθηνά Δημητριάδου, Πάνο Ιωσηφίδη και Δέσποινα Κουμπενά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Έβαλε στην γυναίκα του εσώρουχο με δόνηση και πήγαν στο σούπερ μάρκετ (vids)

Την Παρασκευή στις 4 μ.μ. στο Ελ Πάσο, Καλλιθέα – Απόλλων