in

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Παρανομία! Μισθώνουν κτίρια δήθεν για ανάγκες του Δήμου και τα παραχωρούν δωρεάν σε συλλόγους-σφραγίδες»

[dropcap]O[/dropcap] επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια κατ’ εξακολούθησιν παρανομία, προβαίνει ο Δήμος Καλλιθέας. Και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία αποφάσισε, κοροϊδεύοντας όχι μόνο το Σώμα αλλά και την Πολιτεία, να προχωρήσει σε «έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου». Μέχρι εδώ, τυπικά είναι όλα καλά. Όμως, το εν λόγω ακίνητο που υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα (παρακαλώ) δεν χρησιμοποιείται για τις «ανάγκες υπηρεσιών του Δήμου», αλλά για έναν Σύλλογο-«σφραγίδα» της πόλης, ο οποίος οι μόνες εκδηλώσεις που κάνει είναι για να προβληθούν κομματικά στελέχη, που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό φορέα με τον δήμαρχο!

Κι όπως κατήγγειλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παλαιότερα ο εν λόγω Σύλλογος είχε παραχωρήσει έναντι αμοιβής(!), την αίθουσα που μισθώνει για λογαριασμό του σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για να κάνει το γενικό τεστ των μαθητών του.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας ακολουθεί την τακτική της προκατόχου της σε αυτό το θέμα και η εν λόγω παράνομη μίσθωση δεν γίνεται μόνο στο συγκεκριμένο κτίριο της περιοχής Χαρακόπου, αλλά και σε πολλά άλλα που η παράταξή μας έχει αποκαλύψει κατά καιρούς.

Βεβαίως, τη σημερινή διοίκηση βαρύνει κι ένα επιπρόσθετο γεγονός: Το εν λόγω κτίριο είναι ιδιοκτησίας στενής εξωδιοικητικής συνεργάτιδας του δημάρχου, η οποία είναι παρούσα σε όλες σχεδόν τις δημόσιες εμφανίσεις του!

Υπενθυμίζουμε ότι το γεγονός είχαμε αναδείξει και στις 30 Αυγούστου 2016 με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας εξακολουθεί να παρανομεί ενοικιάζοντας κτίρια με την τυπική πρόφαση «για ανάγκες υπηρεσιών του Δήμου» ενώ τα αποδίδει σε συλλόγους για να στεγάζονται, πληρώνοντάς τους συγχρόνως τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ. Αυτούς για τους οποίους μοχθούν κάθε μήνα τα Καλλιθεάτικα νοικοκυριά…

Η παράταξή μας, η οποία από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατήγγειλε το γεγονός, πληροφορήθηκε και κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό: Ένα από τα κτίρια αυτά ανήκει σε κορυφαία (μη αιρετή) παράγοντα της διοίκησης, η οποία πρωταγωνιστεί σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις και είναι ουσιαστικά το πρόσωπο που κινεί τα νήματα στον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος». Ακόμα και στις μετακινήσεις του διδακτικού προσωπικού των παιδικών σταθμών!

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», δηλαδή, που λέει κι ο σοφός λαός μας…

Το κτίριο αυτό διατίθεται δωρεάν στην «Εστία Καλλιθέας», τη δραστηριότητα της οποίας ουδείς γνωρίζει στην πόλη και, όπως μάθαμε, έγινε ανανέωση του μισθωτηρίου για 5 χρόνια!

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας να σταματήσει άμεσα τις παρανομίες και το «βόλεμα», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, των κομματικών στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σειρήνες θα ηχήσουν αύριο το πρωί

Συγκλονίζουν τα λόγια του Υπάτιου: «Η κοινωνία δεν μπορεί να με αποδεχτεί» (vid)