in

Νικητή τον Κάρναβο βγάζει δημοσκόπηση της εφημερίδας «Παραπολιτικά»

Σημαντικό προβάδισμα του νυν δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, έναντι όλων των υποψηφίων καταγράφει η εταιρία ερευνών Innovation Metrisis Poll που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Το 57,8% των δημοτών αξιολογεί θετικά το έργο της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας, ενώ το 14,6% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο.

Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι πρώτος και στη δημοτικότητα ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους που έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου με ποσοστό 35,6% (θετικές-αρνητικές γνώμες), σε σύγκριση με τον βασικό του αντίπαλο, κ. Ασκούνη, ο δείκτης δημοτικότητας του οποίου αγγίζει το 17,2%. Οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας.

Ο νυν δήμαρχος, Δ. Κάρναβος, εμφανίζει υψηλή αποδοχή από τους ψηφοφόρους και των κομμάτων, με εμφανώς καλύτερα ποσοστά σε αυτούς της ΝΔ (77,4%), ενώ αντίστοιχα ο κ. Ασκούνης ευνοείται λίγο περισσότερο από τους ψηφοφόρους του Σύριζα (55,4%).

Στην πρόθεση ψήφου, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν προβάδισμα του κ. Κάρναβου με 38,6% με αναγωγή απαντήσεων (λευκό/άκυρο/αποχή), (37,1% χωρίς αναγωγή) ο κ. Ασκούνης έρχεται δεύτερος με 22,8% (21,9% χωρίς αναγωγή), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι αθροιστικά φτάνουν μόλις το 14%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Δημήτρης Κάρναβος 37.1%
  2. Κώστας Ασκούνης 21.9%
  3. Βάσω Μαργαρίτη 3.8%
  4. Γιάννης Βακαλόπουλος 3.1%
  5. Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος 2.2%
  6. Τρύφωνας Μπουγάς 1.5%
  7. Νίκος Γιοβανίδης 1.1%
  8. Λάζαρος Λασκαρίδης 0.9%
  9. Κώστας Γρίβας 0.9%
  10. Αναποφάσιστοι 23.5%

Σημαντικό εύρημα είναι επίσης ότι ο κ. Κάρναβος έχει μεγάλη διείσδυση συγκριτικά με τους υπολοίπους υποψήφιους στους ψηφοφόρους έως 45 ετών, ηλικίες στις οποίες βρίσκεται η μεγαλύτερη δεκαμενή των αναποφάσιστων.

Τέλος, ο δεύτερος γύρος φαίνεται οτι ευνοεί τον κ. Κάρναβο, αφού του δίνεται προβάδισμα με 47,1% έναντι 33,0% του κ. Ασκούνη (με αναγωγή σε λευκό/άκυρο/αποχή), με το ποσοστό των αναποφάσιστων να αγγίζει το 18,1%.

Πηγή άρθρου: kallitheaonline.gr / Δημοσκόπηση: Εφημερίδα Παραπολιτικά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διανομή τροφίμων TEBA/FEAD από αύριο στον Δήμο Καλλιθέας

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει στις Παραβάσεις το διήγημα του Λουίτζι Πιραντέλλο «Το Πιθάρι»