in

Το παρασκήνιο για το «ναυάγιο» της Επιτροπής Διαβούλευσης

[dropcap]N[/dropcap]αυαγεί η συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Καλλιθέας, μετά την τελευταία συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο, παρουσία και του αντιδημάρχου Μανώλη Κωστάκη.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”dimotika”]

Από πλευράς της διοίκησης ζητήθηκε για μια ακόμα φορά συμφωνία, διότι ο νόμος προβλέπει ότι η σύνθεση της Επιτροπής πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 27 από τους 41 συνολικά, δημοτικούς συμβούλους.

Το ναυάγιο σημειώθηκε όταν ο δήμαρχος αρνήθηκε τη συμμετοχή στην Επιτροπή (η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους συλλόγων-φορέων της πόλης) των προτεινόμενων από την αντιπολίτευση. Αποδέχτηκε μόνο τη συμμετοχή του Άτλαντα ενώ επ’ ουδενί δεν ήθελε τον περιβαλλοντικής μορφής «Ιλισό» του άλλοτε δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καστάνη.

Ενστάσεις ακούστηκαν εκατέρωθεν για τη συμμετοχή κι άλλων συλλόγων, όπως ο Εμπορικός, των ΕΒΕ, ο ΝΟΤΚ, ενός εκ των δύο των Κρητών, της Αργούς, του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών και του Φιλαθλητικού ενώ φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του δημάρχου και του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών, Βαγγέλη Παπαδάκη,για το ζήτημα του «Ιλισού».

Τέλος, από την πλευρά της διοίκησης δεν έγινε αποδεκτή η συμβιβαστική πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» Λάζαρου Λασκαρίδη «σε τελική ανάλυση, να ενταχτούν μόνο οι σύλλογοι που συμφωνούμε όλοι μας».

Στη συζήτηση πήραν μέρος και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Όλα για την Καλλιθέα μας» Βάσω Μαργαρίτη και «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος ενώ δεν προσήλθαν ο Τάκης Σκανδαλάκης και ο Γιώργος Αντωνακάκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Έτσι κι αλλιώς πάντως, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αίθουσα δεξιώσεων «Ποσειδών» για να μείνει η εκδήλωση σας αξέχαστη!

Φοβητσιάρης σκύλος έγινε viral σε λίγα λεπτά