in

Ένταση με τραυματισμούς πριν την παρέλαση στην Καλλιθέα

[dropcap]E[/dropcap]νταση σημειώθηκε λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα, το πρωί της 25ης Μαρτίου.

Ομάδες αριστεριστών που είχαν παραταχθεί από νωρίς στο σημείο θέλησαν να προχωρήσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, εμποδίστηκαν όμως από άντρες των ΜΑΤ. Κατόπιν στην περιοχή μετέβησαν και ομάδες ακροδεξιών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροσυμπλοκές στα στενά γύρω από την πλατεία.

Σύμφωνα με το 902.gr, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και χημικά, από τα ΜΑΤ, όταν επιχείρησε να εμποδίσει Χρυσαυγίτες να αναρτήσουν πανό και να καταθέσουν στεφάνι.

Η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές.

Οι φωτογραφίες είναι από το kallitheaonline.gr:


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα».

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους – κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο».

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού, προκειμένου να τους αξιοποιεί στα διάφορα πολιτικά της παιχνίδια, για τη συγκρότηση δήθεν αντιφασιστικών μετώπων. Ενώ, μεγάλες είναι οι ευθύνες και της δημοτικής αρχής Καλλιθέας, που με τη στάση ανοχής που κρατάει απέναντι στην Χρυσή Αυγή, έχει δώσει αέρα στα πανιά της» τονίζει το ΚΚΕ.

Τέλος, «για τα παραπάνω απαράδεκτα γεγονότα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης προέβη σε παρέμβαση και καταγγελία προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

ΛΑΕ: Όργιο επιθέσεων των ΜΑΤ και διώξεων κατά στελεχών της ΛΑ.Ε

«Σε πογκρόμ επιθέσεων των ΜΑΤ, προσαγωγών και συλλήψεων αντιφασιστών και στελεχών της ΛΑ.Ε έχουν εξελιχθεί οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις για της επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

«Μετά την Καλλιθέα, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αντιφασίστες και μέλη της ΛΑ.Ε, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, καλύπτοντας την φασιστική Χρυσή Αυγή, έχουμε νέες αστυνομικές επιθέσεις και προσαγωγές στα Τρίκαλα ενάντια σε μέλη της ΛΑ.Ε και του ΑΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στα Τρίκαλα σε μέλη της ΛΑ.Ε που ανάρτησαν στην παρέλαση πανό ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, τους αφαίρεσαν βίαια το πανό και προσήγαγαν τέσσερα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΠ στην Ασφάλεια, τους Βαγγέλη Πέττα, Βασίλη Τσιρώνη, Νίκο Νούλα και Αχιλλέα Παλμούτση.

Η Λαίκή Ενότητα καταγγέλλει τις απαράδεκτες και αυθαίρετες επιθέσεις και προσαγωγές μελών της στην παρέλαση των Τρικάλων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει καταλύσει κάθε ίχνος ελευθερίας λόγου και έκφρασης, που είναι αντίθετες με την πολιτική της και έχει επιβάλει μέσα από τη δικτατορία των ΜΑΤ ένα νέο μνημονιακό μονόδρομο υποτέλειας και νεοαποικιοκρατίας στη χώρα.

Η Λαίκή Ενότητα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και καλεί σε ένα μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία».

Πηγή: protothema.gr

25η Μαρτίου: «Ο φασισμός δεν έχει θέση στην Καλλιθέα»

Με λαμπρότητα διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου