in

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο

[dropcap]A[/dropcap]νδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έφοδο σε διαμερίσματα σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο, προχωρώντας σε εννέα προσαγωγές ατόμων, οκτώ ανδρών και μιας γυναίκας, τουρκικής καταγωγής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι προσαχθέντες φέρεται να είναι μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C), μέλη του οποίου είχαν συλληφθεί στη χώρα μας το 2011 και το 2014 (σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και να σχετίζονται με την παλαιότερη υπόθεση της μεταφοράς οπλισμού με σκάφος που είχε εντοπιστεί στη Χίο, το 2013.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”καλλιθέα”]

Που εστιάζουν οι Αρχές

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα υλικά για κατασκευή βομβών που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων, από τα οποία πιθανόν να προκύψουν στοιχεία για τη δράση τους και τις επαφές τους.

Ειδικά για τα τελευταία ευρήματα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι είναι πάρα πολλά τα ψηφιακά στοιχεία και πρέπει να ερευνηθούν με μεγάλη προσοχή, κάτι που θα πάρει αρκετό χρόνο.

Σε ότι αφορά τα υλικά για βόμβες, πρόκειται για πυροκροτητές, μπαταρίες, ρολόγια δυναμίτη και άλλες ύλες, μέσα σε βάζα, που χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.

Επίσης, στις τρεις οικίες βρέθηκαν και ταξιδιωτικά έγγραφα που θα εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός, οι Τούρκοι είχαν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία χειρίστηκε με απόλυτη μυστικότητα την έρευνα, και μετά τη συλλογή στοιχείων προχώρησε στη σημερινή επιχείρηση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αυτές είναι οι μάρκες του επικίνδυνου νοθευμένου ελαιόλαδου που κυκλοφορούσε στην αγορά

Έφοδος αστυνομίας σε στριπτιτζάδικο στην Καλλιθέα – Συλλήψεις για μαστροπεία και σωματεμπορία