in

Tο πρώτο πολύκεντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα – Ανακυκλώνοντας 33 συσκευασίες λαμβάνεις 1 ευρώ!

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί ο 1ος πολυχώρος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και με παρουσία του δήμαρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θα ξεκινήσει εκτός από τον Δήμο Καλλιθέας σε άλλους 4 δήμους (Άνδρου, Ιωαννιτών, Ναυπλιέων και Νέας Σμύρνης) και στόχος του είναι να εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια. Στα συγκεκριμένα κέντρα θα γίνεται η επιτόπια ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, και χαρτί. Στις 33 συσκευασίες με ανακυκλώσιμα υλικά οι πολίτες θα λαμβάνουν 1 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάκτηση 100% ανακυκλώσιμων υλικών, η οποία θα πιστοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στους 5 δήμους που θα λειτουργήσει το πρόγραμμα θα αποκτήσουν 45 «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» και επιπροσθέτως 5 πολυκέντρα ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας προσφωνώντας τον υπουργό Εσωτερικών είπε ότι είναι τιμή του που το πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» ξεκινά από την Καλλιθέας κι επισήμανε ότι η ανακύκλωση «εκφράζει μια νέα αντίληψη σεβασμού της φύσης και της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων». Και πρόσθεσε:

«Η ανακύκλωση όφειλε και οφείλει να είναι μια μεγάλη εθνική προτεραιότητα. Καταρχήν, για λόγους καθαρά οικονομικούς. Κάθε μέρα ένας τεράστιος πλούτος πετιέται κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Μια στοιχειώδης ανακύκλωση θα έφερνε απευθείας εισοδήματα στις τοπικές μας οικονομίες αλλά και στην εθνική οικονομία.

Υπολογίζεται ότι η οικονομία της ανακύκλωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσθέτει εισόδημα στην Ευρωπαϊκή οικονομία, πάνω από 150 δισ. ετησίως και πάνω από 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η υστέρηση της χώρας στην ανακύκλωση στερεί τη χώρα από εισόδημα αλλά και από πολύτιμες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στα οφέλη του δήμου όσον αφορά στην καθαριότητα ο κ. Κάρναβος είπε: «Μια καθολική ανακύκλωση θα έκανε πολύ πιο καθαρούς τους δρόμους, τα πεζοδρόμια μας, τους δημόσιους χώρους και αυτό θα συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής μας εικόνας. Ιδιαίτερα τώρα για την Αττική που ξαναμπαίνει στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Το viral βίντεο με τις κοπέλες που ενώ γίνεται χαλασμός συνεχίζουν να πίνουν το κρασί τους (vid)

Θρίλερ στο Καλλιμάρμαρο: Νεαρή βρέθηκε κρεμασμένη με λουρί σκύλου