in

Απειλές κατά εργαζομένων σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου Καλλιθέας

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με κάθε μέσο τέτοιες συμπεριφορές, να υπερασπίσουμε την ασφάλεια των συναδέλφων μας

Ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας για την απαράδεκτη όπως αναφέρουν στάση του μισθωτή των ανθοπωλείων στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλλιθέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«O Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη στάση του κ. Τζινευράκη Εμμανουήλ, μισθωτή των ανθοπωλείων στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλλιθέας, ενάντια στους εργαζόμενους της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου Καλλιθέας, (Δ.Α.Ε.Κ. Α.Ε.).

Συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσωπικότητα των εργαζόμενων αλλά και απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας (θα στείλει τους «ανθρώπους» του, να δείρουν τους εργαζόμενους) θα βρουν απέναντι τους τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας.

O Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας σε πρόσφατη συνεδρίαση του καταδικάζει ομόφωνα την στάση του κ. Τζινευράκη Εμμανουήλ, τάσσεται στο πλευρό των συναδέλφων της Δ.Α.Ε.Κ. Γεώργιο Κυριαζή,Ειρήνη Χαροκόπου και καλεί τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Α.Ε.Κ. να πάρουν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Και πιο συγκεκριμένα ζητάμε:

  • Την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. με κύριο θέμα την προστασία των εργαζόμενων.
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα η νομική προστασία των συναδέλφων.
  • Να παρθούν τα αναγκαία ασφαλιστικά μέτρα κατά του κ. Τζινευράκη Εμμανουήλ.
  • Να αποκλεισθεί από τις διαγωνιστικές διαδικασίες η εταιρεία του εν λόγω κυρίου, να κοπεί ουσιαστικά ο «ομφάλιος λώρος» που του δίνει την δυνατότητα να συμπεριφέρεται με τον πιο απαράδεκτο τρόπο.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με κάθε μέσο τέτοιες συμπεριφορές, να υπερασπίσουμε την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όλους τους πολίτες του Δήμου Καλλιθέας να σταθούν ενεργά στο πλευρό μας». ​​


Για το περιστατικό πήρε θέση και η Δημοτική Παράταξη του Κώστα Ασκούνη «Προοπτική Ζωής» όπου με ανακοίνωση του καταδικάζει το γεγονός.

Αναλυτικά η τοποθέτηση: 

«Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έλαβε χώρα, γιατί οι εργαζόμενοι απλά, έκαναν καλά τη δουλειά τους, δηλαδή πρωτοκόλλησαν χαμηλότερη προσφορά άλλου προμηθευτή. Μία ενέργεια που ομόφωνα καταδίκασε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας.

Η παράταξή μας καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές κατά εργαζομένων που παραπέμπουν σε πρακτικές και μεθόδους που ουδεμία σχέση έχουν με μία ευνομούμενη κοινωνία, και προτείναμε:

  • Η Διοίκηση του Δήμου να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στον Εισαγγελέα και να παρθούν τα αναγκαία ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.
  • Να αποκλειστεί ο εν λόγω προμηθευτής από οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία με τη Δημοτική Επιχείρηση και το Δήμο.

Επίσης, σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν από το που αντλεί τη δύναμη ο εν λόγω προμηθευτής, ώστε να φθάνει στο σημείο να απειλεί τη ζωή των εργαζομένων, αλλά και πως ενημερώθηκε για την κατάθεση άλλης οικονομικότερης προσφοράς;

Καλούμε τη Διοίκηση να ασχοληθεί σοβαρά και μεθοδικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική Επιχείρηση και να δώσει ένα τέλος σε παράνομες πρακτικές και μεθοδεύσεις».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Αγορά 33 νέων οχημάτων στην καθαριότητα για τον Δήμο Καλλιθέας – Παραχώρηση οχήματος στον Δήμο Ικαρίας

ΚΠΙΣΝ

Διονύσης Σαββόπουλος ολομόναχος με την κιθάρα του live από τον Θόλο του ΚΠΙΣΝ