in

Απονομή πλακέτας στη Βούλα Κοσμίδου για την προσφορά της στην Ένωση Γονέων Καλλιθέας

Την προσφάτως αποχωρήσασα πρόεδρό της και νυν αντιπρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλλιθέας, δημοτική σύμβουλο Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου-Πρέντζα, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά και τη δράση της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης.

Παραλαμβάνοντας την πλακέτα από τον διάδοχό της Γιάννη Παπαργυρίου, η ίδια, έκανε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

«Αξιότιμε Δήμαρχε, συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων.

Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την απόφασή σας να με τιμήσετε για τη διαδρομή μου στην Ένωση.

Είναι μεγάλη τιμή και ομολογώ πως η συγκίνησή μου είναι βαθιά.

Η διαδρομή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2016. Υπηρέτησα το ΔΣ της Ένωσης ως μέλος του αρχικά , ως Γενική Γραμματέας στη συνέχεια, και τα τέσσερα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος.

Από την έναρξη των πανεπιστημιακών σπουδών και μέσα από την ενεργή δράση μου στις σχολικές αίθουσες εδώ και τρεις δεκαετίες είμαι αφοσιωμένη στην έννοια «σχολείο». Επιπλέον, ως τρίτεκνη μητέρα, μέσα από την ενεργό συμμετοχή μου στους συλλόγους γονέων καθώς και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων όλα αυτά τα χρόνια υπήρξα αφοσιωμένη στους μαθητές και στους γονείς.
Διαρκής στόχος μου ήταν πέρα από τη συνδικαλιστική δράση της Ένωσης και την ενεργό παρέμβασή της στα θέματα της παιδείας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας να πρωταγωνιστεί επιπλέον σε δράσεις επιμορφωτικού, παιδαγωγικού πολιτιστικού αλλά και φιλανθρωπικού περιεχομένου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Στόχος μου καθώς και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης συλλόγων γονέων Καλλιθέας ήταν η προσφορά στο γονεϊκό κίνημα με θεσμικές παρεμβάσεις όταν και όπου απαιτήθηκε.
Επί των ημερών μας η Ένωση είχε και έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή, με καίριες παρεμβάσεις, χωρίς στεγανά. Διεκδικητική αλλά και υπεύθυνη, σαφής και όχι λαϊκίζουσα. Έκανε έργο και όχι δημόσιες σχέσεις. Ήταν και είναι ενοχλητική και όχι αρεστή. Λειτούργησε ως πέπλο για όλους τους Συλλόγους, αναδεικνύοντας το ρόλο τους και τα αιτήματά τους. Για όλη την Καλλιθέα, για όλους τους γονείς που αγωνιούν για τις συνθήκες μάθησης των παιδιών τους και απέναντι σ’ ένα κεντρικό κράτος που θέλει όλο και λιγότερα να προσφέρει στα σχολεία μας.

Η τιμητική πλακέτα, θα κοσμεί το γραφείο μου στο σχολείο και θα μου θυμίζει πάντα τις ωραίες μας στιγμές και τους συνεχείς αγώνες μας για μια καλύτερη δημόσια παιδεία.

Είναι ένα όμορφο δώρο, γεμάτο αναμνήσεις, αυτό που μου προσφέρετε απόψε. Και να γνωρίζετε όλοι, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Σύλλογοι αλλά και οι μεμονωμένοι γονείς ότι βρίσκομαι σταθερά δίπλα σας. Τα προβλήματα είναι κοινά, όλων. Δεν έχουν χρώμα και κόμμα. Ζητούν απαντήσεις, θέλουν λύσεις. Με αγώνα και υπευθυνότητα. Με προτάσεις κι όχι συνθήματα. Ως κεντρί αλλά και ως μελίσσι που εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Η Καλλιθέα στο πρόγραμμα υπογειοποίησης του δικτύου ρεύματος

Ματαίωση των προγραμματισμένων για την Καθαρή Δευτέρα εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας