in

Απατεώνας στην Καλλιθέα προσποιήθηκε τον λογιστή και άρπαξε από ηλικιωμένη μετρητά και χρυσαφικά κ.α.

[dropcap]A[/dropcap]κόμη μια εξαπάτηση ηλικιωμένης από επιτήδειους στην Καλλιθέα. Η ηλικιωμένη μίλησε με συνεργάτη του alfavita.gr το οποίο και φέρνει στο φως την είδηση, πως ένας άγνωστος άνδρας, μέσης ηλικίας, την προσέγγισε την Παρασκευή (30/11) λίγο έξω από το σπίτι της, στην Καλλιθέα και ενώ εκείνη έκανε κάποιες αγορές για το σπίτι.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Αρχικά, την προσφώνησε με το μικρό της όνομα για να δημιουργήσει κλίμα οικειότητας. Στη συνέχεια της παρουσιάστηκε ως ο λογιστής του γιου της, ενώ ήξερε και παρουσίασε αρκετές πληροφορίες για την οικογένειά της και τα δύο της παιδιά.

Η ηλικιωμένη πείσθηκε να ανέβει μαζί του στο διαμέρισμα, όπου της είπε ότι ο γιος της (ήξερε ακόμη ότι εργάζεται στο αεροδρόμιο) θα λάβει μεγάλη επιστροφή φόρου, αρκεί να πληρώσει στην εφορία έστω 5.000 ευρώ. Όταν η γυναίκα του είπε πως δεν έχει τόσα χρήματα σε μετρητά, της είπε πως θα πάρει τα χρυσαφικά της για να πάει στο ενεχυροδανειστήριο, με αποτέλεσμα να κλαπούν χρυσαφικά, κοσμήματα, πολύτιμοι λίθοι κ.α.

Όταν επέστρεψε ο σύζυγος, η γυναίκα διαπίστωσε τι έγινε και κατέθεσε στο Α.Τ Καλλιθέας ενώ παραπέμφθηκε και στην υποδιεύθυνση της ΓΑΔΑ στο Κουκάκι.

Η γυναίκα μιλώντας στο alfavita.gr σε εμφανή κατάσταση σύγχυσης, ανέφερε πως «δεν ξέρω, μπορεί να με ψέκασε ή να μου έριξε κάποια ουσία. Το μυαλό μου δεν ήταν εκεί. Είμαι 60 χρονών και είμαι ξύπνια, αλλά ήμουν σαν 2 χρονών παιδί. Δεν σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο τον γιο μου για να μου πει αν τον ξέρει, δεν ξέρω τι έπαθα. Εγώ, που με πιάνουν οι άλλοι για να τους συμβουλεύσω, με πιάσανε από τη μύτη».

Φυσικά πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι περιπτώσεις επιτήδειων που προσεγγίζουν ηλικιωμένους προσποιούμενοι κατά καιρούς τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, τους εφοριακούς, τους δικηγόρους ή/και προβάλλοντας δήθεν φιλικές σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα αποσπούν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από ηλικιωμένους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Οταν ο Βερύκιος προσπάθησε… δημοκρατικά να δικαιολογήσει τον Τσίπρα για τα 2.000 που θα σπαταλούσαν οι πυρόπληκτοι: «Πάψτε, πάψτε!» (vid)

Δείτε τους αντιπάλους της Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro2020