in

Η ΑΝΙΜΑ αναφέρει πως το κλάδεμα των δέντρων στην Καλλιθέα καταστρέφει τις φωλιές των πουλιών

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» έκανε μία ανάρτηση για το κλάδεμα που γίνεται κατά τη διάρκεια της άνοιξης σε λεύκες και πεύκα.

Ο Σύλλογος αναφέρει πως κάθε άνοιξη που κλαδεύονται τα δέντρα καταστρέφονται φωλιές πουλιών και οι νεοσσοί πέφτουν στο έδαφος.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου αναφέρουν πως θέλουν να μιλήσουν με τον δήμο ώστε το κλάδεμα να γίνεται σε εποχή που τα κλαδιά τους δεν φιλοξενούν τις φωλιές.

Η ανάρτηση:

«Το λέμε, το ξαναλέμε, έχουμε στείλει επιστολές, και τίποτε. Μέσα στον Απρίλη, στο ποτάμι της Καλλιθέας, συνεργείο κλαδεύει- κατακρεουργεί τις λεύκες και τα πεύκα. Τώρα, που είναι γεμάτα τα δέντρα με φωλιές πουλιών, των πουλιών που κάνουν τη ζωή μας στην πόλη όμορφη. Οι φωλιές συντρίβονται στο έδαφος και οι νεοσσοί γίνονται μεζεδακι για γάτες. Στην καλύτερη περίπτωση τους βρίσκει κάποιος άνθρωπος και τους φέρνει στην ΑΝΙΜΑ, που έχει γεμίσει κοτσυφάκια τις τελευταίες μέρες.

Σκεφτόμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλία να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, όπως με την καύση ξερόκλαδων, να επιτρέπεται το κλάδεμα συγκεκριμένους μήνες τον χρόνο. Αν βρούμε καιρό, ανάμεσα στα ταΐσματα.

Αναρωτιόμαστε πάντως, οι δημότες που είχαν μέχρι χτες μπροστά στο μπαλκόνι τους μια ωραία πλούσια κόμη λεύκας, δεν ενοχλούνται που από σήμερα έχουν αποκεφαλισμένα κούτσουρα;;»

Αφιέρωμα στο Euro 2020, 56… και σήμερα!

Μίτινγκ Αλμάτων – Καλλιθέα: Η διοργάνωση του Φιλαθλητικού φωνάζει «παρών» για 11η χρονιά