Διαφημιστειτε
in

Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα στην εταιρεία που απέλυσε έγκυο στην Καλλιθέα

[dropcap]T[/dropcap]η στιγμή της εισβολής μελών του Ρουβίκωνα στα γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα, διαμαρτυρόμενοι για απόλυση εγκύου υπαλλήλου, ανήρτησε στο διαδίκτυο η αναρχική συλλογικότητα.

Σε προκήρυξή του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρεία. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «είναι κλασικό δείγμα αφεντικού που αξιοποιώντας την οικονομική συγκυρία, την ανοχή του κράτους, της “ευελιξία” των νόμων και τη ολιγωρία αυτών που υποτίθεται ότι θα τους εφαρμόζανε, ξεζουμίζει αυτούς που έχουν την ατυχία να δουλεύουν για αυτόν».

Διαφήμισε την επιχείρηση σου στο Kallitheacity.gr – Εύκολα, Στοχευμένα, Οικονομικά

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, όταν μία υπάλληλος έμεινε έγκυος, της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια. Όμως, «όταν επέστρεψε για δουλειά, ο εργοδότης της δεν αναγνώριζε τα χαρτιά της άδειας και εκτός αυτού, μέσω απειλών και ύβρεων της απαγόρευσε την εργασία της και την είσοδό της στους χώρους της εταιρείας». Η υπάλληλος ενημέρωσε τα σωματεία και έκανε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Ο εργοδότης, υποστηρίζει ο Ρουβίκωνας, «άρχισε μια εκστρατεία τρομοκράτησης προς τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρίας με κάθε είδους απειλές και εκβιασμούς», ενώ μεταξύ άλλων απέλυσε τρεις εργαζόμενους που του έκαναν κριτική.

Ως εκ τούτου, ο Ρουβίκωνας έκανε εισβολή στην εταιρεία, θέλοντας να δηλώσει στον εργοδότη ότι «εκτός από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας η τις αίθουσες των δικαστηρίων, ανθρώπους της τάξης μας μπορεί να συναντήσει οποιουδήποτε».κάθε εργαζόμενου που επιλέγει τον δρόμο της διεκδίκησης και της αξιοπρέπειας. Έτσι σήμερα Πέμπτη 12 Απρίλη επιλέξαμε να επισκεφτούμε την εταιρία του Μπάμζα στην Καλλιθέα και να του δηλώσουμε ότι εκτός από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας η τις αίθουσες των δικαστηρίων, ανθρώπους της τάξης μας μπορεί να συναντήσει οποιουδήποτε…

Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας: «Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι με χτυπήματα θα σταματήσουν την αντίσταση του λαού»

Και πάλι στόχος η δημοτική καντίνα στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας