in

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλλιθέας – Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής ωφελούμενων

[dropcap]H[/dropcap] ΑμΚΕ «Δύναμη Ζωής», και ο Δήμος Καλλιθέας προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο είναι μια δομή που λειτουργεί στα πλαίσια του έργου «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλλιθέας» και συγκεκριμένα το Υποέργο 1, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλλιθέας, με κωδικό ΟΠΣ 5001284». Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στην οδό Ναυσικάς 5, παραπλεύρως του Δημοτικού Κέντρου Υγείας Καλλιθέας. Πρόκειται για μια κοινωνική δομή η οποία απευθύνεται σε κατοίκους του δήμου Καλλιθέας και έχει ως βασικό στόχο την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής ατόμων και οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Όλοι οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ του Δήμου Καλλιθέας μπορούν να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως πόσα και ποια από τα παρακάτω κριτήρια πληρούν.

Τα κριτήρια μοριοδότησης όσων θα αιτηθούν των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξαρτώνται από τα εξής:

  • Αν είναι κάτοικος Καλλιθέας
  • Αν υπάρχει κάποιο αναγραφόμενο μέλος που διαμένει με την οικογένεια με αναπηρία
  • Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα
  • Το είδος της οικογένειας (πυρηνική-μονογονεϊκή)
  • Αν υπάρχουν υπερήλικες
  • Αν υπάρχουν μέλη σε κατάσταση ανεργίας
  • Αν είναι μοναχικά άτομα χωρίς εισόδημα
  • Από το πλήθος των ακινήτων που διαθέτουν τα μέλη της οικογένειας
  • Από το συνολικό τους τελευταίο ετήσιο εισόδημα (οι οικονομικές προϋποθέσεις ακολουθούν τις προδιαγραφές σε συνεργασία με το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας και είναι: για ένα άτομο, όριο εισοδήματος 5.000 €, για κάθε επιπλέον άτομο προστίθεται το ποσό των 1.500 € και αφαιρείται το ενοίκιο εφόσον υπάρχει).

Ολόκληρη η Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής ωφελούμενων 2019-2020.

*Σε περίπτωση πολυμελούς οικογένειας πέραν των επτά ατόμων το ποσό των 14.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο στην οικογένεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Η κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών υποβάλλονται στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας επί της οδού Ανδρομάχης 100 και ξεκινούν από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 έως και Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:00 έως και τις 13:00 με σειρά προτεραιότητας.

Νούμερα προτεραιότητας και αιτήσεις θα δίνονται καθημερινά στις 08:30 από 7 Οκτωβρίου 2019 έως και 1 Νοεμβρίου 2019.

Κατεβάστε την Αίτηση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο 

[xdownload icon=”fas fa-download” text=”ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ” url=”http://www.kallithea.gr/wp-content/uploads/2019/09/%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%A9%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%A5-2019-2020.xlsx” target=”1″]

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η 19χρονη καθυστέρησε τις χημειοθεραπείες της για να γεννήσει – Δυστυχώς πέθαναν και οι δύο

Αιτήσεις για δωροεπιταγές Χριστουγέννων 2019 – Πάσχα 2020 του Δήμου Καλλιθέας