in

Κομματικές Οργανώσεις ΚΚΕ Καλλιθέας καταγγέλλουν αφιέρωμα-ημερίδα του Ποντιακού συλλόγου “Αργώ”

[dropcap]O[/dropcap]ι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και οι οργανώσεις βάσης της ΚΝΕ, με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν το αφιέρωμα-ημερίδα, που πρόκειται να γίνει στην πόλη μας στο πλαίσιο του ποντιακού τριημέρου με τίτλο: «100 χρόνια από τον πρώτο ολοκληρωτισμό του Μπολσεβικισμού, επισκόπηση: στόχευση και μαρτυρία του Ελληνισμού».

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, σημειώνουν: «100 χρόνια μετά την μεγάλη οκτωβριανή επανάσταση που σημάδεψε και καθόρισε την πορεία εκατομμυρίων ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη και απέδειξε την δυνατότητα και ικανότητα της εργατικής τάξης να υλοποιήσει την ιστορική της αποστολή και να ηγηθεί στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού- κομμουνισμού, κάποιοι επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, κάποιοι δεν διστάζουν να χύνουν δηλητήριο στις συνειδήσεις του λαού μας.

Η, για δεκαετίες, ύπαρξη και οι επιτυχίες της σοσιαλιστικής κοινωνίας, την οποία εγκαινίασε η οκτωβριανή επανάσταση, απέδειξαν ότι είναι εφικτή μια κοινωνία χωρίς αφεντικά χωρίς καπιταλιστές που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής. Αυτό το συμπέρασμα δεν αναιρείται από το γεγονός ότι σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο δεν κατόρθωσε οριστικά να νικήσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία και το καπιταλιστικό κέρδος.

Η ιστορία όμως έχει γραφεί και ξεβράζει τους επαγγελματίες ψεύτες και πατριδοκάπηλους, που με συκοφαντίες και γκεμπελισμούς πασχίζουν να ξαναγράψουν την ιστορία των λαών. Ποιος μπορεί να διαψεύσει τα γεγονότα; Αμέσως μετά την οκτωβριανή επανάσταση στην σοβιετική ένωση, το 1917, εξασφαλίστηκε καθολική κοινωνική ασφάλιση για όλους δημόσια και δωρεάν υγεία. η ανεργία εξαφανίστηκε, ο τελευταίος καταγεγραμμένος άνεργος στη σοβιετική ένωση ήταν το 1930 ο Μιχαήλ Τσκούνοβ. το 1959 η αγραμματοσύνη νικήθηκε, το 1961 η ΕΣΣΔ έστειλε τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ηρωική συμβολή του σοβιετικού λαού στον β’ παγκόσμιο πόλεμο; το τσάκισμα του φασιστικού μηχανισμού απ τον κόκκινο στρατό; Ας μας απαντήσουν λοιπόν αυτοί οι επιτήδειοι. Ποια είναι τα επιτεύγματα του σάπιου συστήματος που υπερασπίζονται τόσο σθεναρά;

Στις χώρες που οικοδομούνταν ο σοσιαλισμός καλύπτονταν οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Αυτό γινόταν γιατί ο σοσιαλισμός είναι ένα σύστημα που δεν υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Στο επίκεντρο μπαίνει η ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων!!!!

Καταλαβαίνουμε τα άγχη των στυλοβατών του Καπιταλιστικού συστήματος και τον φόβο τους για την νομοτελειακή πορεία της εργατικής τάξης. Είναι λογικό να προσπαθούν να κατασυκοφαντούν την επανάσταση που έσπασε τον πάγο και χάραξε τον δρόμο για μια κοινωνία που ανθρωπεύει τον άνθρωπο, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μάταια όμως οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης και οι λογής- λογής παρατρεχάμενοι τους, ισχυρίζονται ότι ο καπιταλισμός είναι αναντικατάστατος, αιώνιος και ότι η επαναστατική ταξική πάλη δεν αποτελεί μοχλό της ιστορικής εξέλιξης.

Ο Κόκκινος Οκτώβρης τους διαψεύδει, για αυτό τους τρομοκρατεί. Όσο και αν πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον, δεν μπορούν να βάλουν φρένο στην αναγκαιότητα, επικαιρότητα και ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού –κομμουνισμού.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την νεολαία να γυρίσουμε την πλάτη σ’ αυτές τις αντικομμουνιστικές φιέστες, να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια της δικής μας τάξης, την αλήθεια που έγραψαν με το αίμα και την δράση τους, δεκάδες κομμουνιστές και αγωνιστές απ’ άκρη σ’ άκρη στις γειτονιές μας.

Αυτές οι χυδαίες ,ανιστόρητες γκεμπελίστικου χαρακτήρα εκδηλώσεις δεν έχουν θέση στην Καλλιθέα της ηρωικής αντίστασης, στην πόλη που το μνημείο του σοβιετικού στρατιώτη αποδεικνύει ότι ο ελληνικός και σοβιετικός λαός έχυσαν το ίδιο αίμα ενάντια στον φασισμό, γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού.

Ο αντικομουνισμός δεν θα περάσει!!!

Ζήτω τα 100χρονα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης!!!

Ζήτω ο προλεταριακός Διεθνισμός!!!».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διακοπή στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία του ναυτικού στην Καλλιθέα

Έπεσε σαν θρύλος…