in

Μάστιγα οι απάτες στην Καλλιθέα – Δεκάδες τα θύματα κάθε ηλικίας – Σοκαριστικά στοιχεία

Δρουν σε οργανωμένες ομάδες τριών και τεσσάρων ατόμων, παρακολουθούν και καταγράφουν οποιαδήποτε πληροφορία για τα υποψήφια θύματα τους, σχεδιάζουν πολύ προσεκτικά τις μεθόδους εξαπάτησης, κινούνται με κάθε είδους όχημα, χτυπούν ακαριαία υποδυόμενοι διάφορους ρόλους και εξαφανίζονται στη στιγμή, αρπάζοντας χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, χρυσαφικά αξίας και πολύτιμα προσωπικά έγγραφα.

Του Μάνου Μεϊμαράκη | kallitheaonline.gr

Δημοσιεύουμε σήμερα ορισμένες μόνο από τις πιό χαρακτηριστικές υποθέσεις εξαπάτησης στην περιοχή της Καλλιθέας ανάμεσα σε δεκάδες δικογραφίες που απασχολούν την Ελληνική Δικαιοσύνη και στις οποίες αποτυπώνεται ανάγλυφα ότι οι θρασύτατοι απατεώνες εξαπατούν αγρίως άτομα κάθε ηλικίας στην Καλλιθέα.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Του άρπαξαν το αυτοκίνητο μέσα από τα χέρια

Σαν πρωτάρη ξεγέλασαν ένα 45χρονο στην Καλλιθέα δύο απατεώνες. Αφού τον εντόπισαν μέσω αγγελίας την οποία είχε καταχωρίσει ο ίδιος σε πολύ γνωστή ιστοσελίδα πώλησης οχημάτων και ανταλλακτικών για την πώληση του αυτοκινήτου του μάρκας AUDI, επικοινώνησαν μαζί του με αριθμό τηλεφώνου που είχε δημοσιεύσει, του συστήθηκαν από τηλεφώνου ως υποψήφιοι αγοραστές και τον έπεισαν στέλνοντας του μέσω mail πλαστογραφημένη απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης ότι κατέθεσαν στον λογαριασμό του 12.500 ευρώ. Σε προκαθορισμένη συνάντηση στην συμβολή των οδών Θησέως και Αγίων Πάντων ένας από τους δύο απατεώνες του συστήθηκε ως ανηψιός του υποψήφιου αγοραστή, ο 45χρονος παρέδωσε το αυτοκίνητο του αλλά όταν πήγε στην τράπεζα για να εισπράξει τα μετρητά το παραδάκι, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του…

Με την ίδια μέθοδο, παραλίγο να μην ξαναδει την μοτοσικλέττα του ο 35χρονος ιδιοκτήτης της. Άτομο προσποιούμενο τον υποψήφιο αγοραστή επιχείρησε να πείσει τον 35χρονο ότι κατέθεσε στον λογαριασμό του 4.500 ευρώ. Ο 35χρονος επικοινώνησε με την τράπεζα του και όταν διαπιστώθηκε ότι η απόδειξη που του έστειλε μέσω mail ο δράστης ήταν πλαστή ενημέρωσε την Αστυνομία. Λίγη ώρα πριν την παράδοση της μοτοσυκλέττας στον δήθεν αγοραστή της, αστυνομικοί της Ασφάλειας συλλαμβάνουν στην λεωφόρο Συγγρού υπάλληλο εταιρίας μεταφορών ο οποίος θα μετέφερε την μοτοσυκλέττα στο Άργος. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ο μεταφορέας δεν γνώριζε το παραμικρό, παρά μόνο ότι θα μετέφερε την μοτοσυκλέττα σε συγκεκριμένο σημείο στο Ναύπλιο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας έθεσαν την περιοχή υπό διακριτική παρακολούθηση όμως ο υποψήφιος αγοραστής της εμφανίσθηκε ποτέ.

Η κόρη σου θα πάει φυλακή για φόνο

Θύμα απάτης έπεσε και μια 78χρονη στην οδό Σωκράτους στην Καλλιθέα στην οποία τηλεφώνησε άνδρας ο οποίος ισχυριζόμενος ότι είναι Αστυνομικός της είπε ότι η κόρη της σε τροχαίο ατύχημα σκότωσε με το αυτοκίνητο της ένα παιδί και για να μην καταλήξει η κόρη της στην φυλακή ζήτησε 70.000 ευρώ. Η 78χρονη απάντησε στον μαϊμού-αστυνομικό ότι έχει μόνο 7.400 ευρώ, ενώ ο θρασύτατος απατεώνας της είπε να μην επικοινωνήσει με κανέναν. Στην τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχαν θύτης και θύμα ακούγονταν μια γυναίκα να κλαίει. Η σπείρα των απατεώνων παρακολουθούσε το σπίτι της 78χρονής και όταν εκείνη κατέβηκε όπως της υπέδειξαν, να αφήσει σε μια σακκούλα τα χρήματα σε συγκεκριμένο κάδο στην γειτονιά, επικοινώνησαν εκ νέου μαζί της, ζητώντας της και κοσμήματα. Εκείνη ξανακατέβηκε από την πολυκατοικία και άφησε στο ίδιο σημείο μέσα σε μια σακκούλα τα κοσμήματα της. Η 78χρονη συνειδητοποίησε ότι έπεθε θύμα θρασύτατης απάτης μερικές ώρες αργότερα, όταν επικοινώνησε με την κόρη της.

Ως αστυνομικός συστήθηκε από τηλεφώνου και σε μια 83χρονη άγνωστος δραστης, ζητώντας της 6.000 ευρώ προκειμένου να μην φυλακισθεί ο εγγονός της, ο οποίος όπως της είπε είχε σκοτώσει άνθρωπο σε τροχαίο ατύχημα. Η 83χρονη τον πίστεψε και σε σημείο που της υπέδειξε έξω από το σπίτι της στην οδό Ιφιγενείας παρέδωσε 2.000 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ.

Ενοικίαζε διαμερίσματα που δεν ήταν δικά του

Ένας 63χρονος έχει βρει ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να μην κινεί υποψίες για να εξαπατά τα θύματα του. Προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων τα οποία ενοικιάζονται μέσω αγγελιών αποσπά από υποψήφιους ενοικιαστές χρηματικά ποσά έναντι ενοικίου και στη συνέχεια τους παραδίδει τα κλειδιά των διαμερισμάτων και εξαφανίζεται. Προηγουμένως έχει εξαπατήσει τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών ως υποψήφιος ενοκιαστής αφού τους πείθει μια διάφορα προσχήματα να του δίνουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων. Με την ίδια μέθοδο εξαπάτησε ιδιοκτήτη διαμερίσματος επί της οδού Δημοσθένους.

“Γδύνουν” τα θύματα τους παριστάνοντας τους εφοριακούς

Χίλια οκτακόσια ευρώ κατάφερε να αποσπάσει από μια 85χρονη στην οδό Ανδρομάχης, απατεώνας ο οποίος παρίστανε τον εφοριακό. Ο απατεώνας μπήκε στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης με το πρόσχημα του ελέγχου και φεύγοντας πήρε μαζί του και έναν φάκελο με λογιστικά έγγραφα.
Από απατεώνα υποδυόμενο τον εφοριακό εξαπατήθηκε ακόμα μια γυναίκα στην οδό Ανδρομάχης, ο οποίος αφαίρεσε από το σπίτι της 800 σε μετρητά και χρυσαφικά.

Ο μεγαλογιατρός του Ωνασείου που θα πάντρευε την κόρη του

Σαν κατσικάκι γάλακτος από τον κακό λύκο την πάτησε από απατεώνες στην οδό Λυσικράτους κι ένας 39χρονος κρεοπώλης από τον Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Άγνωστος του ζήτησε να μεταφέρει στην Αθήνα 14 αρνιά, σφαγμένα, αξίας 1.330 ευρώ, για το γλέντι μεγαλοϊατρού του Ωνασείου ο οποίος θα πάντρευε την κόρη του. Ο 39χρονος φόρτωσε τα αρνιά, ήρθε στην Αθήνα, τα παρέδωσε σε σημείο που του υπέδειξαν και τον παρέπεμψαν για πληρωμή στο γραφείο του ιατρού στον 4ο όροφο του Ωνασείου. Όταν έφτασε στον 4ο όροφο του Ωνάσειου για να πληρωθεί και του είπαν στο νοσοκομείο ότι δεν εργάζεται κανένας ιατρός με το συγκεκριμένο όνομα, συνειδητοποίησε ότι πρόκεται για απάτη, επέστρεψε αμέσως στο σημείο που είχε παραδώσει τα αρνιά, αλλά αυτά μαζί με τους απατεώνες το είχαν βάλει στα πόδια.

Με την ίδια αφέλεια εξαπατήθηκε και ένας 35χρονος έμπορος κρασιών από τις Σέρρες όταν έλαβε τηλεφώνημα από άτομο το οποίο ισχυρίσθηκε ότι είναι ιατρός στο Ωνάσειο και ζήτησε να του στείλει 50 μπουκάλια κρασί στην Αθήνα. Ο 35χρονος μετέφερε τα κρασιά στην Αθήνα, συναντήθηκε πίσω από το Ωνάσειο με άτομο φερόμενο ως συνεργάτης του ιατρού και το οποίο του υπέδειξε να μεταβεί στο Ωνάσειο για να πληρωθεί. Όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ιατρός με το όνομα που αναζητούσε ήταν ήδη αργά. Και ο κρεωπόλης και ο έμπορος κρασιών παρέδωσαν ο ένας τα αρνιά και ο άλλος τα κρασιά στο ίδιο σημείο πίσω από το Ωνάσειο.

Είμαι ο γιός του Λευτέρη. Θα κλείσουν οι τράπεζες

Ένας 85χρονος στην οδό Αριστείδου πείσθηκε ότι ο άνδρας που συνάντησε έξω από το σπίτι του είναι υιός του ξαδέλφου του “Λευτέρη” από τις Σέρρες. Ο ψηλός, καλοντυμένος απατεώνας του είπε ότι εργάζεται σε κεντρικό κατάστημα τραπέζης στην Καλλιθέα κι ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση πως θα κλείσουν οι τράπεζες για είκοσι ημέρες και ότι κανείς δεν θα μπορεί να βγάλει χρήματα. Ο θρασύτατος απατεώνας ζήτησε από τον 85χρονο τις τραπεζικές κάρτες και τους κωδικούς pin για να τον διευκολύνει εξασφαλίζοντας του μετρητά, παρακάμπτωντας την διαδικασία μιας και ήταν “συγγενείς και είχε τις κατάλληλες προσβάσεις στην τράπεζα”.
Ο 85χρονος αφού περίμενε αρκετή ώρα, τηλεφώνησε στον συγγενή του στις Σέρρες και όταν έμαθε ότι ο υιός του ξαδάλφου του δεν βρίσκεται καν στην Αθήνα, συνειδηποίησε ότι έπεσε θύμα θρασύτατης απάτης, αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς ο δράστης μισή ώρα αργότερα προέβη σε ανάληψη 870 ευρώ από ΑΤΜ στην λεφωόρο Συγγρού.

Στην οδό Αριστείδου άτομο προσποιούμενο τον συγγενή, εξαπάτησε ηλικιωμένη, μπήκε στο διαμέρισμα της και απέσπασε 5.700 ευρώ.

Ο “λογιστής” ήξερε πολλά

Το λογιστικό γραφείο σε περιοχή των Τζιτζιφιών δίπλα στο σπίτι μιας 69χρονης ήταν όντως εκείνο που κρατούσε τα λογιστικά βιβλία της κόρης της. Όμως το άτομο που της συστήθηκε ως λογιστής όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο γραφείο. Το άτομο προσέγγισε την 69χρονη σε στιγμή κατά την οποία επέστρεφε από τα ψώνια της σε διασταύρωση κοντά στο σπίτι της και της συστήθηκε ως λογιστής του συγκεκριμένου γραφείου, λέγοντας της ότι η κόρη της δικαιούνται επιστροφή φόρου 9.000 ευρώ αλλά έπρεπε πρώτα να πληρώσει παράβολο ύψους 1.200 ευρώ. Η 69χρονη ανέβηκε μαζί του στο διαμέρισμα της, άφησε τα ψώνια της και στη συνέχεια επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη μέχρι το ΑΤΜ μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω και εκεί του έδωσε 600 ευρώ. Όταν τηλεφώνησε στην κόρη της να της πει τα ευχάριστα από την Εφορία, διαπίστωσε την απάτη σε βάρος της.

Σε άλλη περίπτωση μια 64χρονη στην οδό Λασκαρίδου έδωσε 700 ευρώ και χρυσαφικά σε άτομο το οποίο προσποιήθηκε τον λογιστή του υιού της. Ο δράστης την προσέγγισε στον δρόμο λέγοντας της ότι ο υιός της δικαιούταν επιστροφή φόρου, αλλά έπρεπε να πληρώσει παράβολο αξίας 1.500 ευρώ. Η 64χρονη ανυποψίαστη πήγε με τον δήθεν λογιστή στο σπίτι της του έδωσε τα χρήματα, συνέχισαν μαζί σε ένα κατάστημα όπου εκεί της ζήτησε να βγάλει φωτοτυπία της ταυτότητας της και να του την παραδώσει για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Όταν λίγο αργότερα ο δράστης είχε εξαφανισθεί, τηλεφώνησε στον υιό της και διαπίστωσε την απάτη σε βάρος της.

Στην οδό Ξενοφώντος άγνωστοι δράστες εξαπάτησαν μια γυναίκα προσποιούμενοι τους λογιστές κι ότι γνώριζαν τον υιό της και της απέσπασαν 1200 ευρώ. Ενώ από δύο άτομα προσποιούμενα τους λογιστές συγγενικού της προσώπου εξαπατήθηκε άλλη μια γυναίκα στην οδό Περικλέους, αποσπώντας της χρυσαφικά τα οποία φορούσε. Με την ίδια μέθοδο, άγνωστοι δράστες εξαπάτησαν έναν άνδρα στην οδό Ιφιγενείας, αποσπώντας του 3.000 ευρώ.

Δεν διστάζουν πουθενά

“Τι κάνει ο γιός σου που δούλευε στο Ledra Marriot” ακούει λίγο πριν την είσοδο της στην πολυκατοικίας στην οδό Ηρακλέους μια 75χρονη έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος μόλις έχει βγει από ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο και την πλησιάζει. Ο καλοντυμένος άγνωστος της συστήνεται ως δικηγόρος του υιού της ο οποίος πράγματι εργαζόταν στο πολύ γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών και περίμενε την αποζημίωση του. Της αναφέρει ότι προκειμένου να πάρει ο υιός της την αποζημίωση που δικαιούται πρέπει η ίδια να βάλει ως ενέχυρο χρήματα και κοσμήματα. Η 75χρονη πείθεται, ανεβαίνει με τον φερόμενο ως δικηγόρο στο διαμέρισμα και του δίνει 250 ευρώ και χρυσαφικά.
Μάλιστα, ο απατεώνας συστήθηκε με το ίδιο όνομα που σε άλλη υπόθεση αναφέρθηκε ως το όνομα ιατρού του Ωνασείου ο οποίος παρήγγειλε τα 50 μπουκάλια κρασί από τις Σέρρες. Τα χαρακτηριστικά του φερόμενου ως δικηγόρου μοιάζουν με τον 40χρονο ψηλό, αδύνατο, καλοντυμένο ο οποίος εξαπάτησε ως τραπεζικός υπάλληλος 85χρονο στην οδό Αριστείδου πείθοντας τον ότι είναι γιός ξαδέρφου του από τις Σέρρες και του απέσπασε τραπεζικές κάρτες και κωδικούς Pin.

Στην οδό Δημητρακοπούλου οι απατεώνες έδειξαν ότι γνώριζαν αρκετά για το θύμα τους. Μια άγνωστη γυναίκα συστήνεται στην ηλικιωμένη γυναίκα ως “Μαρίνα” η οποία μάλιστα διαμένει στην απέναντι πολυκατοικία κι ότι γνωρίζει τον υιό της Γιώργο. Πείθει την ηλικιωμένη ότι ο υιός της αναμένεται να εισπράξει χρήματα από μια εταιρία αλλά πρώτα πρέπει η ίδια να τους δώσει κάποια χρήματα. Η ηλικιωμένη γυναίκα ακολουθεί την άγνωστη γυναίκα και τον συνεργό της σε ένα αυτοκίνητο, απαντά ότι δεν έχει χρήματα επάνω της παρά μόνο 30 ευρώ και τα χρυσαφικά που φορά. Της αποσπούν δύο χρυσά δαχτυλίδια και έναν χρυσό σταυρό, την παρατάνε στην συμβολή των οδών Θέμιδος και Ηρακλέους και εξαφανίζονται.

Χειροπέδες σε 17χρονο που λήστευε πεζούς στα Εξάρχεια

Σοκ στη Βραζιλία: Ζευγάρι έδεσε έγκυο και της άνοιξε την κοιλιά για να της κλέψει το μωρό