in

Μια έξυπνη εφαρμογή για smartphones για να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης από τον δήμο Καλλιθέας!

[dropcap]O[/dropcap] Δήμος Καλλιθέας δημιούργησε μια έξυπνη εφαρμογή για να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης μέσα από τα κτήρια της. Η Καλλιθέα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό ιστορικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών στοιχείων.

Τόποι ιστορικής μνήμης, διατηρητέα κτήρια, μουσεία σύγχρονου πολιτισμού, πολιτιστικά κέντρα και χώροι πράσινου, όπως ο Μεσογειακός Κήπος του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, τα αστικά πάρκα, οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου, κ.α. χωροθετούνται διάσπαρτα στην πόλη προσδίδοντας της μια ιδιαίτερη ταυτότητα και φυσιογνωμία.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Android / iOS

Το υψηλό ενδιαφέρον για γνωριμία και ενημέρωση με όλα τα παραπάνω στοιχεία αποτελούσε την αφορμή για την ενοποίηση τους μέσω ελκυστικών διαδρομών από άκρη σε άκρη της πόλης. Κάτοικοι επισκέπτες και λοιπές ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν πλέον να περιηγηθούν στην πόλη μας, ακολουθώντας τις διαδρομές που διέρχονται από τα σημαντικά σημεία ιστορίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος.

Με την εγκατάσταση του καινοτόμου ηλεκτρονικού εξοπλισμού των ηλεκτρονικών φάρων (ibeacons) και της τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), ο εκάστοτε περιηγητής μπορεί να χρησιμοποιήσει την παρούσα εφαρμογή στο smartphone του για να περιηγηθεί εύκολα, να προσεγγίσει όλα τα ενδιαφέροντα ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σημεία της Καλλιθέας και να ενημερωθεί για το καθένα από αυτά.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Android / iOS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε την πετσέτα μπάνιου

Εκτοξεύονται οι τιμές ακινήτων σε Καλλιθέα και Μοσχάτο εν όψει της νέας παραλιακής (vid)