Μια σπουδαία μέρα για την ιστορική μνήμη της Καλλιθέας!
in

Μια σπουδαία μέρα για την ιστορική μνήμη της Καλλιθέας!

[dropcap]T[/dropcap]η Δευτέρα 22 Απριλίου με μία μικρή τελετή, έγινε η έναρξη των έργων αποκατάστασης και διαμόρφωσης του ιστορικού κτηρίου της μάχης της οδού Μπιζανίου 5 και του περιβάλλοντος χώρου στην Καλλιθέα.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Στο σημείο αυτό στις 24 Ιουλίου του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές με τους συνεργάτες τους, κάνοντας επιδρομή, εγκλώβισαν στο κτήριο της Οδού Μπιζανίου δέκα Επονίτες οι οποίοι έδωσαν μάχη επί 5 ώρες και έπεσαν μέχρις εσχάτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Περιφεριάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καπάταης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ο οποίος ευχαρίστησε την διοίκηση της περιφέρειας για την συνεργασία και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την ιστορική μνήμη της πόλης μας. Το έργο αυτό θα αναδείξει το σπίτι – σύμβολο της αντίστασης της Καλλιθέας στον ναζισμό. Ήταν μια απαίτηση του λαού της Καλλιθέας εδώ και 75 χρόνια και είμαι περήφανος που γίνεται σήμερα πράξη».

Τέλος σημειώνουμε ότι την επίβλεψη του έργου έχει η τεχνική υπηρεσία του δήμου ενώ η χρηματοδότηση του ποσού των 192 χιλιάδων ευρώ που θα στοιχίσει το έργο, έγινε από την Περιφέρεια Αττικής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μετά την δήλωση στήριξης Κάρναβου από τον Τάκη Σκανδαλάκη, έρχεται και η συμμετοχή του γιου του

Καλλιθέα Αττικής Γ'Εθνική

Παραίτηση βόμβα του αρχηγού της Καλλιθέας