in

“ΟΧΙ” της Καλλιθέας στην παραχώρησης της Πλατείας Νερού!

Με ψήφισμα του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας κατά πλειοψηφία, αφού συμφώνησαν και συναίνεσαν επί του θέματος οι δημοτικές παρατάξεις του Δημήτρη Κάρναβου “Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ” και του Κώστα Ασκούνη “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ -ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ”, τοποθετείται ευθέως και θέτει ξεκάθαρα τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης της πόλης.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για την παραχώρηση της Πλατείας Νερού έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας σχετικά με το θέμα του Διαγωνισμού Μίσθωσης Ακινήτου της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. για την παραχώρηση της Πλατείας Νερού εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Η διοργάνωση συναυλιών στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου.

Η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, η περίφραξη με σιδερένια παραπετάσματα και συρματοπλέγματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στους χώρους αυτούς, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν συνάδουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την συμπερίληψη στον αναφερόμενο διαγωνισμό, της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ αλλά και την ανησυχία μας για την μελλοντική πρόσβαση στην ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ καθώς τα δύο αυτά σημεία, που αποτελούν τον κύριο άξονα πρόσβασης και σύνδεσης της παραλίας με την πόλη μας και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Εκφράζουμε επίσης, τον έντονο προβληματισμό μας για την έλλειψη οποιασδήποτε διαβούλευσης με την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τους όμορους Δήμους.

Για αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας προβαίνει:

• Σε συντονισμό δράσεων των Δήμων Καλλιθέας και Π. Φαλήρου.

• Σε παράσταση προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

• Στις δέουσες νομικές και αγωνιστικές ενέργειες για το ανωτέρω θέμα.»

Είναι προφανές ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα και θεωρείται σίγουρο ότι αυτή η τοποθέτηση, θα υποστηριχθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Παλαιού Φαλήρου ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση των βουλευτών του Νότιου Τομέα επί του θέματος, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει να τοποθετηθούν και να πάρουν θέση.

Επίσης το θέμα θα απασχολήσει και την Περιφέρεια Αττικής καθώς θα τεθεί από συμβούλους, οι οποίοι θα ζητήσουν την ξεκάθαρη θέση της απερχόμενης αλλά και της νέας διοίκησης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
southpress.gr

Σοβαρό τροχαίο Καλλιθέα: Σύγκρουση εκσκαφέα με μηχανάκι…. δύο οι τραυματίες (vid)

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Καλλιθέα ο οποίος διακινούσε παράνομα τσιγάρα και φαρμακευτικά σκευάσματα