in

Ο πρώτος ημιμαραθώνιος Καλλιθέας είναι γεγονός

[dropcap]O[/dropcap]1ος ημιμαραθώνιος Καλλιθέας στις 22 Σεπτεμβρίου φιλοδοξεί να γίνει ο αγώνας που θα σηματοδοτεί στο εξής την έναρξη της δρομικής σεζόν στην Αθήνα.

Στην παρουσίαση του αγώνα στους δημοσιογράφους που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Kallithea Half Marathon και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος τόνισε ότι στόχος είναι ο ημιμαραθώνιος Καλλιθέας να καθιερωθεί στο δρομικό καλεντάρι των δρομέων.

«Είναι μοναδικός αγώνας. Σηματοδοτεί την έναρξη της δρομικής σεζόν ενώ μιλάμε για μία εύκολη διαδρομή, δίπλα στη θάλασσα. Επιπλέον είναι και μια ευκαιρία για ένα καλό αγωνιστικό τεστ για όσους ετοιμάζονται να αγωνιστούν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα ή σε κάποιον άλλο μαραθώνιο το φθινόπωρο. Να σημειώσω ότι έχει την πιστοποίηση της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού) και της AIMS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων). Είναι αγώνας που εγγυάται την ασφάλεια όλων των αγωνιζομένων» ανέφερε ο κ. Δημάκος.

«Στην Καλλιθέα τρέχουμε γιατί έχουμε δει την πόλη και τη ζωή αλλιώς. Μετά το Kallithea Run και το Kallithea Night Run, ο ημιμαραθώνιος της Καλλιθέας είναι το επιστέγασμα των εκδηλώσεων δρομικού χαρακτήρα. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει, να ζήσει το γεγονός. Το τρέξιμο και ευεξία που προσφέρει ο αθλητισμός αφορούν όλη την οικογένεια», τόνισε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Καρνάβος ενώ η εκπρόσωπος του ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος) Έλλη Γαρδίκη δήλωσε ότι από τον Αύγουστο του 2016 που έγιναν τα εγκαίνια αυτού του ξεχωριστού χώρου, κάθε μήνα γίνονται πολλές αθλητικές εκδηλώσεις καθώς η ενθάρρυνση για την άθληση και για έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι στις βασικές προτεραιότητες του ΚΠΙΣΝ.

Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθούν για το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελίζα» που αναπτύσσει δράσεις για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και την υποστήριξη των παιδιών που έχουν τέτοιες τραυματικές εμπειρίες. Η Διευθύντρια του σωματείου «Ελίζα» Αφροδίτη Στάθη ανέφερε ότι δυστυχώς πολλά περιστατικά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πρόκειται για ιστορίες που πολλές φορές αφορούν τη διπλανή μας πόρτα. «Να υψώσουμε δυνατά τη φωνή μας για την προστασία των παιδιών που μας έχουν ανάγκη. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση, νικητής του αγώνα μας θα είναι ένας. Τα παιδιά!», ήταν το μήνυμα της κας Στάθη.

Στον ημιμαραθώνιο Καλλιθέας θα είναι παρών και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» και θα μπορούν όσες και όσοι το επιθυμούν να γίνουν επί τόπου εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Εκπροσωπώντας και το «Όραμα Ελπίδας» η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε άνδρες και γυναίκες δρομείς αλλά και σε όσους βρεθούν στις 22 Σεπτεμβρίου στην εκκίνηση του ημιμαραθωνίου της Καλλιθέας να διαθέσουν ένα λεπτό για να γίνουν εθελοντές δότες.

«Είναι μόλις ένα λεπτό. Δίνουμε λίγο σάλιο και στην πραγματικότητα δίνουμε ελπίδα για ζωή. Μέχρι σήμερα 62 άνθρωποι έχουν σωθεί. 62 ανθρώπινες ζωές. Και στην Ελλάδα οι εθελοντές δότες είμαστε περίπου 100.000 όταν στην Πορτογαλία έχουν φτάσει τις 600.000.. Φανταστείτε τι κρύβεται πίσω από κάθε παιδί που νοσηλεύεται, την αγωνία των γονιών του και όλης της οικογένειας.. Είναι μόνο ένα λεπτό από τη ζωή μας.. Και ξέρετε ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας 300 παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την ασθένεια. Δεν σας μιλάω επειδή περνάω και εγώ μια προσωπική περιπέτεια αλλά γιατί γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε μέρος σε αυτόν τον μαραθώνιο για να σώσουμε ζωές. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός μαραθώνιος όλων μας! Θα τρέξουμε λοιπόν στον ημιμαραθώνιο της Καλλιθέας αλλά και σε αυτόν τον μαραθώνιο με την ελπίδα να χτυπήσει το τηλέφωνό μας και να μας πουν ότι είμαστε συμβατοί δότες!», τόνισε η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια.

 

Πρέσβειρα του αγώνα είναι η καταξιωμένη χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου η οποία υπογράμμισε πως ο μαραθώνιος και οι ολυμπιακοί αγώνες έχουν όνομα και ταυτότητα ελληνική. «Ο μαραθώνιος αντιπροσωπεύει όλες τις αξίες και τα ιδανικά του ολυμπιακού κινήματος. Η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, η αξία της συμμετοχής. Με δύναμη ψυχής. Είναι το πιο σημαντικό be active», ανέφερε.

Πέρα από τον ημιμαραθώνιο θα διεξαχθεί και αγώνας 5 χλμ αλλά και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων ενώ οι συμμετοχές είναι ανοικτές στην ιστοσελίδα www.kallitheahalf.gr

Πηγή: fosonline.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μουντομπάσκετ 2019: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στους «8»

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καλλιθέας