in

Παράνομη λειτουργία ξένης τράπεζας στην Καλλιθέα εντόπισε το ΣΔΟΕ

Παράνομη λειτουργία αλλοδαπής τράπεζας στην Ελλάδα και πλήθος άλλων παραβάσεων της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας εντόπισαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Αξιοποιώντας πληροφορίες και πραγματοποιώντας έλεγχο για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας σε συγκρότημα γραφείων στην Καλλιθέα, όπου είχαν την έδρα τους ελληνικές και αλλοδαπές επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία μιας αλλοδαπής επιχείρησης.
Ειδικότερα, η αλλοδαπή επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών «παροχή υπηρεσιών πληροφορικής», χρησιμοποιούσε γραφείο στην Καλλιθέα στο οποίο απασχολούσε Έλληνες εργαζόμενους από το 2018. Οι εργαζόμενοι δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ η επιχείρηση δεν είχε δηλωθεί στο φορολογικό μητρώο και λειτουργούσε χωρίς Α.Φ.Μ.

Ο χώρος δραστηριοποίησης της επιχείρησης, είχε αρχικά μισθωθεί από άλλο νομικό πρόσωπο, και συγκεκριμένα από μια Τράπεζα που είχε την έδρα της στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, η Τράπεζα παραχώρησε τον χώρο στην ελεγχόμενη αλλοδαπή επιχείρηση πληροφορικής, για να υποστηρίζει απομακρυσμένα το δίκτυο της εν λόγω Τράπεζας. Καμία από τις δύο επιχειρήσεις δεν είχε υποβάλει δήλωση εργασιών στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν οι Ελληνικές Αρχές τη δραστηριοποίησή τους εντός της χώρας. Έτσι, οι αλλοδαπές επιχειρήσεις απέφευγαν οποιονδήποτε έλεγχο σχετικό με τη φορολογική, την εργατική ή άλλη νομοθεσία. Υπολογίζεται ότι από τα τέλη του 2018 έως τα μέσα του 2021, η επιχείρηση πληροφορικής πραγματοποίησε κύκλο εργασιών εντός Ελλάδας άνω των 260.000 ευρώ.

Συντάχθηκαν εκθέσεις ελέγχου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να εκδοθεί αυτεπάγγελτα ελληνικός Α.Φ.Μ. για τις δύο αλλοδαπές εταιρείες, έτσι ώστε να επιβληθούν τα αναλογούντα πρόστιμα, να καταλογιστούν οι διαφεύγοντες φόροι, καθώς επίσης και να βεβαιωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης, για την παράτυπη δραστηριοποίηση της αλλοδαπής τράπεζας, κοινοποιήθηκε ο έλεγχος και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
1voice.gr
ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η ομάδα της Web-Net παίρνει την πρώτη θέση ανάμεσα σε δεκάδες εταιρείες digital marketing!

Νεκρός στην Καλλιθέα 33χρονος με μια σφαίρα στο κεφάλι