in

Παραλίγο και άλλη τραγωδία στην διάβαση καρμανιόλα της Θησέως

Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα τροχαία και πόσα δυστυχήματα πρέπει να μετρήσουμε, μέχρι να παρθεί απόφαση για σήμανση στην διάβαση καρμανιόλα της Θησέως (επιμένουμε να την λέμε Θησέως και όχι Ελ. Βενιζέλου, καθώς δεν είναι δυνατόν μια πόλη που έχει στο τοπόσημό της τον Θησέα να μην διαθέτει οδό με το όνομά του). Αναφερόμαστε στην διάβαση που υπάρχει λίγα μέτρα μετά τα φανάρια της Αγίας Ελεούσας, εκεί που πέρυσι έχασε την ζωή του ένας συνάνθρωπός μας.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”καλλιθέα”]

Παραλίγο τραγωδία θα είχαμε σε αυτό το «αμαρτωλό» σημείο, όταν επιχείρησε να περάσει μητέρα με το παιδάκι της και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο! Ευτυχώς την γλίτωσαν με αμυχές, αλλά το παιδάκι υπέστη σοβαρό σοκ από το περιστατικό. Αμέσως κατέφθασε το ΕΚΑΒ για να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Σε κακή κατάσταση και η οδηγός, που έκλαιγε συνεχώς βλέποντας μητέρα και παιδί πεσμένους στην άσφαλτο.

Η συγκεκριμένη διάβαση είναι σε εντελώς λάθος σημείο, μιας και δεν υπάρχει καλή οπτική ούτε για τους πεζούς, ούτε για τους οδηγούς (σε εκείνο το σημείο η Θησέως έχει στροφή) ενώ και η ύπαρξη στάσης λεωφορείων αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα στην ορατότητα. Στην κατάσταση έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σήμανση, που να προειδοποιεί για την ύπαρξη πεζοδιάβασης. Επειδή το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι ή να την κλείσουν (έχει φανάρια λίγα μέτρα παραπάνω οπότε θα περνάνε τον δρόμο με ασφάλεια οι πεζοί) ή να βάλουν σήμανση. Ας είναι το παραπάνω περιστατικό που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία, το τελευταίο.

από: notiosxtypos.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καλλιθέας – Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Κίνδυνος ατυχήματος στην Καλλιθέα»