in

Σπείρα Γεωργιανών ξάφριζε σπίτια στην Καλλιθέα και άλλες περιοχές

Σπείρα Γεωργιανών, στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε 38χρονος, υψηλόβαθμο στέλεχος της Μαφίας, εξαρθρώθηκε έπειτα από ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή του Κινητού Γραφείου της ΕUROPOL, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η λεία της σπείρας που δρούσε στην Καλλιθέα και σε περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Πετρούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Βύρωνα, Παγκράτι, Σεπόλια και Χαλάνδρι), υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

«Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου ήταν η δόμησή του, στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων του ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν “VOR V ZAKONE” ή “Thieves in Law”», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιώργος Κανέλλος, ενώ προσέθεσε ότι έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 28 διαρρήξεις – κλοπές που διέπραξε η σπείρα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου για την «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις», του νόμου περί όπλων, καθώς και του νόμου περί αλλοδαπών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Ισχυρός παίκτης ο Λάζαρος Λασκαρίδης στην Καλλιθέα

Ισχυρός παίκτης ο Λάζαρος Λασκαρίδης στην Καλλιθέα

Ένοπλη ληστεία από 4 δράστες σε περίπτερο στην Καλλιθέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ένοπλη ληστεία από 4 δράστες σε περίπτερο στην Καλλιθέα (vid)