in

Στα «πράσα» συνελήφθη 30χρονος στην Καλλιθέα για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης

[dropcap]E[/dropcap]νας 30χρονος συνελήφθη, στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο οποίος είχε διαπράξει, μαζί με συνεργούς του, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, ο δράστης, μαζί με τους συνεργούς του, συγκρότησαν πριν από τρεις μήνες εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι είτε τους τεχνίτες ασανσέρ, είτε τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προσέγγιζαν ηλικιωμένους, έξω από τις οικίες τους και προφασιζόμενοι βλάβη του ασανσέρ ή διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, τους έπειθαν να εισέλθουν στο εσωτερικό των διαμερισμάτων τους.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Στη συνέχεια, ο ένας από τους δράστες απασχολούσε τα θύματα στον χώρο της κουζίνας, ενώ οι υπόλοιποι ερευνούσαν το διαμέρισμα και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έπειτα από αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Χολαργός, Νέος Κόσμος), στις οποίες τα θύματα τους αναγνώρισαν.

Σημειώνεται, ότι οι κατηγορούμενοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Φιλικό με Απόλλωνα Σμύρνης η Καλλιθέα

Συλλήψεις σε παράνομο καζίνο στην Καλλιθέα