in

Συμμορία κλεφτών που ρήμαζε την Καλλιθέα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Καλλιθέας (vid)

Πλήθος πολύ ακριβών εργαλείων και μηχανημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι και ηχοσυσυστήματα αυτοκινήτων βρέθηκαν στις «καβάτζες» συμμορίας Ρομά που ρήμαξε το τελευταίο εξάμηνο καταστήματα της Καλλιθέας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας εργάζονταν εντατικά στην συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών για την ασυνήθιστη αύξηση κλοπών το τελευταίο εξάμηνο στην Καλλιθέα.

Είδαν δεκάδες βίντεο, μελέτησαν προσεκτικά όλες τις υποθέσεις και τον τρόπο δράσης της συμμορίας, σύγκριναν αποτυπώματα, διασταύρωσαν μαρτυρίες, δημιούργησαν τα προφίλ των δραστών και ήταν έτοιμοι να προβούν στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kallitheaonline.gr η συμμορία έπειτα από παρακολούθηση των θυμάτων διέπραττε στοχευμένες κλοπές αντικειμένων μεγάλης αξίας όπως εργαλεία και μηχανήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, κα.

Το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2022, ένας πολίτης διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει στο κατάστημα του. Αυτη θα ήταν η τελευταία κλοπή της συμμορίας.

Επιχειρώντας ο ίδιος να φτάσει στα ίχνη των δραστών, εντόπισε σε παρακείμενο εγκαταλελειμμένο ισόγειο διαμέρισμα να βγαίνουν από το παράθυρο δύο άτομα. Όταν προσεγγίσε τα άτομα, αυτά τράπηκαν σε φυγή. Κοιτώντας προς το εσωτερικό του διαμερίσματος είδε δεκάδες εργαλεία σαν αυτά τα οποία νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν κλαπεί από το κατάστημα του.

Ειδοποίησε την Ασφάλεια Καλλιθέας και άμεσα άνδρες του Τ.Α. μετέβησαν στο σημείο καθώς είχαν χαρτογραφήσει ήδη τη δράση της συμμορίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας γνώριζαν ήδη ότι στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας διέμενε με την μητέρα του ένας από τους δράστες και ακριβώς απέναντι ο 32χρονος αρχηγός της συμμορίας.

Όταν εμφανίσθηκε να βγαίνει από το κτίριο ένας ο 18χρονος Ρομά μέλος της συμμορίας, βλέποντας τους αστυνομικούς, επιχείρησε να διαφύγει, όμως καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων.


Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο kallitheaonline.gr

Αγγλία: 20χρονος απήγαγε την κοπέλα του – Λίγο μετά έμεινε εγκεφαλικά νεκρή (vid)

Η τρίτη αιτία θανάτου στον κόσμο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους υγειονομικούς