in

Συνελήφθησαν οι ληστές του περιπτέρου στην Καλλιθέα – Δεκάδες ληστείες και κλοπές στο ενεργητικό τους

[dropcap]T[/dropcap]η συμμορία που είχε κάνει δεκάδες ληστείες και κλοπές σε πολλές περιοχές της Αττικής και τελευταία αυτή του περιπτέρου στην Λεωφόρο Θησέως εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η συμμορία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα ακόμη και πεζούς, στις περιοχές του Ασπρόπυργου, Μάνδρας, Μαγούλας, Ελευσίνας, Καλλιθέας, καθώς και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”2″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τ.Α. Ελευσίνας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας και ένας 24χρονος για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, από το τέλος του 2018, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τουλάχιστον 10 μέλη, εναλλασσόμενα σε δύο ομάδες και έχοντας ως ορμητήρια τους καταυλισμούς σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα.

Στο στόχαστρο τους ήταν, επίσης, περίπτερα, μίνι μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς και εταιρίες.

Για τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, έκλεβαν οχήματα τις βραδινές ώρες και μετά την παράνομη δράση τους, τα έκαιγαν (…) στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Σε 10 σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού και υποδήματα, αλλά και δύο κυνηγετικά όπλα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 51 (!) ληστείες και κλοπές και συγκεκριμένα:

  • 9 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων
  • 8 ληστείες σε περίπτερα
  • 2 ληστείες σε καταστήματα
  • 6 ληστείες σε σπίτια
  • 1 ληστεία σε πεζό
  • 12 κλοπές οχημάτων
  • 6 κλοπές από καταστήματα
  • 7 κλοπές από σπίτια.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Συμμορία: Βίντεο – ντοκουμέντο η ληστεία σε περίπτερο στην Καλλιθέα

Τον τρόμο με τα μάτια του είδε ένας υπάλληλος σε περίπτερο στην Καλλιθέα το βράδυ της Τρίτης (15.01.2019). Καρέ – καρέ η στιγμή που ο ληστής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιεί τον υπάλληλο στην οδό Θησέως και αφαιρεί άγνωστο χρηματικό ποσό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

11 λόγοι για να μην ξαναφάς ζάχαρη ποτέ

«Ανάχωμα» με 1.500 αστυνομικούς γύρω από τη Βουλή – Ανησυχία για απόπειρα εισβολής