in

Τέσσερα στέκια με υπέροχες αυλές στα νότια η μία στην Καλλιθέα

[dropcap]Y[/dropcap]πέροχοι κήποι και αυλές με τραπεζάκια έξω αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους στην πόλη. Αυτήν τη φορά εστιάσαμε στα νότια και ξεχωρίσαμε τέσσερα στέκια με πανέμορφους εξωτερικούς χώρους.

Για καφέ, φαγητό ή ποτό, ό,τι και να επιλέξετε να είστε σίγουροι ότι οι χώροι που ακολουθούν θα γίνουν τα αγαπημένα σας σημεία, κάθε φορά που θα βρίσκεστε νότια.

Family

Η αίσθηση που δημιουργείται μόλις περάσετε το κατώφλι του Family, στην κεντρική πλατεία της Βούλας (Βασιλέως Παύλου 74), είναι άκρως οικεία και… οικογενειακή, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομά του.

Το Family αποτελεί ιδανική all day επιλογή για χαλάρωση με αρωματικό καφέ και πλούσιο πρωινό και brunch, γευστικές δημιουργίες της διεθνούς κουζίνας, αλλά και προσεγμένα cocktails το βράδυ. Στα συν, η πίσω «κρυφή» αυλή και ο μεγάλος εξωτερικός χώρος στην πλακόστρωτη πλατεία.

Bella Vespa

Το εστιατόριο Bella Vespa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι πραγματικοί γευσιγνώστες της πόλης το γνωρίζουν, καθώς έχει «σταθμεύσει» εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια επί της κεντρικής οδού Κύπρου (11) στη Γλυφάδα. Σίγουρα θα σας μαγέψει ο εντυπωσιακός και διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα κήπος, πραγματικά θαυμάσιος και μεγάλος.

Σε αυτό το ιδανικό σκηνικό θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις εκλεπτυσμένες προτάσεις της κουζίνας του που «περπατάει» σε fusion γαστρονομικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας, με προτάσεις που στην κυριολεξία… ξελογιάζουν! Στα συν και η άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list.

Momo

Το κυριακάτικο brunch του Momo θα σας κάνει να θέλετε να επιστρέφετε όλο και πιο συχνά στην Καλλιθέα (Σαπφούς 95, Πλατεία Κύπρου). Από αφράτα pancakes και αυγά ποσέ μέχρι λαχταριστά burgers και melt sandwiches, όλα τα πιάτα του μενού θα σας αφήσουν χορτάτους και γευστικά υπερ-καλυμμένους.

Στο Momo θα απολαύσετε επίσης καλό καφέ και υπέροχα cocktails, ενώ δυνατό χαρτί του αποτελούν οι γλυκές λιχουδιές. Highlight, ο όμορφος κήπος του, μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης στην καρδιά της Καλλιθέας.

Su Casa

Με μότο του το «Σπίτι είναι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά σου» το Su Casa στη Γλυφάδα σας υποδέχεται στο cozy και φιλόξενο «σπίτι» του σε μια αναπαλαιωμένη μονοκατοικία της δεκαετίας του ’50 στην Πλατεία Νυμφών.

Δίνοντας ξανά ζωή και πνοή σε ένα πανέμορφο κτήριο, το all day bar-restaurant συνδυάζει μοναδικά το παλιό με το σύγχρονο, σε έναν προσεγμένο αισθητικά και σχεδιαστικά χώρο με μια υπέροχη αυλή που αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ ή shopping break με τους φίλους, όσο και για επαγγελματικά meetings ή γεύματα/δείπνα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Θεόδωρής Ψαλιδόπουλος: «Θέλουμε μια Ριβιέρα για τους πολίτες»

Τι ύψος έχει ο μέσος Έλληνας: Ένας χάρτης καταγράφει το ύψος Ευρωπαίων ανδρών