in

Το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» περνάει από Καλλιθέα!

[dropcap]T[/dropcap]ο 1ο πανευρωπαϊκά «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», συνεχίζει την πορεία του για όλη την Ελλάδα περνώντας από το Δήμο Καλλιθέας. Το κινητό Κέντρο βρέθηκε την εβδομάδα από 28/5/2018 έως 1/6/2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και από 4/6/2018 έως 8/6/2018 στην Πλατεία Κύπρου.

Την Τρίτη 5/6/2018, 2η ημέρα του κινητού Κέντρου στην Πλατεία Κύπρου, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Κάρναβος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κος Κωνσταντίνος Κόκουλος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος καθώς και πολλοί μαθητές από τα σχολεία του Δήμου, για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο κος Κάρναβος δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα μαζί με τα σχολεία της πόλης στο Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης ώστε τα παιδιά μας να ενημερωθούν για την ανακύκλωση. Ο Δήμος Καλλιθέας τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει σημαντικούς ρυθμούς αύξησης της ανακύκλωσης και κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά».

Καθημερινά μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολίτες και φορείς επισκέπτονται το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» και εκπαιδεύονται μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο στο 2ο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούν τα οφέλη της ανακύκλωσης, ανακυκλώνουν και μπαίνουν στην κλήρωση για μεγάλα έπαθλα: ACTION CAMERA, TABLET, ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH.

Το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «Κινητού Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Το “Μικρόν Άριστον” στην Καλλιθέα ένα κτήριο σχεδόν 100 ετών που συνεχίζει να εντυπωσιάζει!

Πρώτη σε όλο τον κόσμο η Κορακάκη σε δύο αγωνίσματα της σκοποβολής