in

Τυφλός στην Καλλιθέα μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του και διδάσκει πολιτισμό!

[dropcap]K[/dropcap]αι εκεί που λες πως οι άνθρωποι έχουμε χάσει κάθε σεβασμό προς τον συνάνθρωπο μας, ότι δεν μας έχει μείνει ίχνος πολιτισμού, έρχεται ένας χρήστης του Facebook να ποστάρει την παρακάτω φωτογραφία και το κείμενο που την συνοδεύει για να μας αποδείξει ότι τίποτα δεν έχει χαθεί!

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”1″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”Καλλιθέα”]

«Πολιτισμός είναι, ενώ είσαι ολικά τυφλός, όταν σταματάει ο σύντροφος-σκύλος σου για να κάνει την ανάγκη του, να τον χαϊδεύεις μέχρι να ολοκληρώσει, μετά με σακουλάκι να μαζεύεις προσεκτικά όλα τα περιττώματα του και τέλος να ψάχνεις για κάδο να τα πετάξεις, χωρίς να ενοχλήσεις κανέναν, πριν συνεχίσεις τον δρόμο σου ως πολιτισμένος πολίτης… βούρκωσα.

Όταν ένας «αόρατος» στην κοινωνία άνθρωπος, γίνεται ορατός με την πράξη του… και τυφλός -μην έχοντας δει ποτέ την πόλη όπου ανήκει και κοινωνία που τον περιβάλλει, παρά μόνο με τον δικό του τρόπο- βάζει τα γυαλιά σε μας που «βλέπουμε» με την κοινωνική του συναίσθηση.
(Πριν λίγο στη Καλλιθέα.)

*Με όλο τον σεβασμό ανέβασα την φωτογραφία αυτού του ανθρώπου, χωρίς να πάρω την άδεια του…δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, συνεπαρμένος από την τόσο πολιτισμένη χειρονομία του και τον ευαίσθητο τρόπο του απέναντι στον σκύλο του μα και στην ίδια του τη πόλη. Ελπίζω να μην προσβάλει κανέναν – αντιθέτως, ήθελα να δείξω σεβασμό σε εκείνον και να μοιραστώ το «μάθημα τρόπων» που επέδειξε ο άνθρωπος αυτός, χωρίς να περιμένει εύσημα φυσικά από κανέναν για κάτι αυτονόητο, ανίδεος πως κάποιος τον παρατηρεί και τον θαυμάζει. ΡΙΣΠΕΚΤ ΜΟΝΟ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η ωμή πραγματικότητα πίσω από τον καρκίνο του μαστού (προσοχή σκληρές εικόνες)

Μαϊμούδες επέλεξαν να ζευγαρώσουν… στο πιο λάθος μέρος (vid)