in

Με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή 2000 δρομέων πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας

[dropcap]M[/dropcap]ε τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή 2000 δρομέων πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, που διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του BeActive Hellas, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”καλλιθέα”]

Οι δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες 21,1 km, 5 km και σκυταλοδρομία 2×10,5 και 4×5,25 ενώ υπήρχε και παιδικός αγώνας 1 km. Πολλά ατομικά ρεκόρ σημειώθηκαν στην υπέροχη διαδρομή μέσα και γύρω από το ΚΠΙΣΝ με εκκίνηση και τερματισμό στην Πλατεία Νερού, η οποία πραγματικά ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες!

Την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου έδωσαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Καλλιθέας, Μανώλης Κωστάκης και ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και της Ο.Ε του αγώνα, Παναγιώτης Δημάκος.

Νικητές των 21,1 km ήταν οι Παναγιώτης Καρούτζος, Παναγιώτης Μπουρίκας και Χασιώτης Χρήστος ενώ στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Βλαχάκη Παναγιώτα, Ράπτη Μίνα και Μαρία Τσιλιμίδου.

Στα 5 km την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος έτρεξε οικογενειακώς στον παιδικό Αγώνα. Νικητές των 5 km ήταν οι Παναγιώτης Νικητοπούλος, Αχιλλέας Ιωάννου και Κωνσταντίνος Ντίνου ενώ στις γυναίκες στο βάθρο ανέβηκαν οι Παπαγεωργίου Νεφέλη, Στεφανή Αγγελική και Μπαλάφα Όλγα.

Τέλος, την εκκίνηση στον παιδικό αγώνα του 1 km έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, η οποία συμμετείχε στα 5 km- και η βουλευτής Ν.Δ Β’ Αθηνών, Άννα Καραμανλή.

Στον αγώνα έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του Δήμου Καλλιθέας και της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχοντες φορείς, χορηγοί, αθλητές και φίλοι του δρομικού κινήματος, που χειροκρότησαν και στήριξαν την προσπάθεια όλων των δρομέων.

Το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ», στο οποίο θα διατεθεί μέρος των εσόδων του αγώνα για την ενίσχυση του Έργου του και το «Όραμα Ελπίδας» με την Μαρία Πολύζου και την Marathon Team Greece By M.Polyzou έδωσαν δυναμικό παρών στον Αγώνα με μήνυμα «γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» και σύνθημα «δώσε ελπίδα, δώσε ζωή».

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν πολλές εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές!

Η Πρέσβειρα του Αγώνα, Άρτεμις Ιγνάτιου, που «αγκάλιασε» και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του Kallithea Half Marathon βρέθηκε στην Εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, στέλνοντας παντού το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι» και έκανε την απονομή των τριών πρώτων νικητριών στον παιδικό αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Kallithea Half Marathon αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του Αγώνα ανανέωσε το ραντεβού με τους δρομείς του χρόνου τον Σεπτέμβρη!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

120 δόσεις: Πώς κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση

Κακοκαιρία: Δύο νεκροί από κεραυνούς στην Πελοπόννησο