in

31χρονος τάραξε στις ληστείες την Καλλιθέα – Ταυτοποιήθηκε σε 10 ληστείες

[dropcap]H[/dropcap] ασυνήθιστη αύξηση ληστειών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και άλλα καταστήματα σε Καλλιθέα και γειτονικούς δήμους ήταν ωμή πρόκληση για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας.

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”epikairotita”]

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kallitheaonline.gr ο 31χρονος δράστης έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για συναφή αδικήματα, αποφυλακίσθηκε πρόσφατα, και ταυτοποιήθηκε σε δέκα ακόμα ληστείες από τον Αύγουστο που αφέθηκε με περιοριστικούς όρους.

Σε ένα βράδυ, μέσα σε τρεις ώρες λήστεψε σε τρεις περιοχές, Καλλιθέα, Γλυφάδα και Μοσχάτο, ενώ σε μια απόπειρα να μυήσει και την φίλη του στις ληστείες, στην καταδίωξη απο αστυνομικούς στο Παλαιό Φάληρο την άφησε πίσω του η οποία και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, κατά το τελευταίο τρίμηνο, διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερα- καταστήματα ψιλικών κυρίως στην περιοχή της Καλλιθέας.

Η καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο

Σε μια από αυτές επιχειρώντας να μυήσει στις ληστείες την φίλη του, με την απειλή μαχαιριού λήστεψε μια γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο αφαιρώντας της μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό τηλέφωνο της. Η γυναίκα ειδοποίησε την Άμεση Δράση, ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή, ο 31χρονος κατάφερε να διαφύγει, δεν κατάφερε όμως να διαφύγει η φίλη του η οποία συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ζούσε από τις ληστείες

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν σε δέκα ληστείες, οκτώ από αυτές στην περιοχή της Καλλιθέας, από ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το οποίο έφερε και ήδη έχει επιστρέψει στην φυλακή.

Ο 31χρονος ήταν σεσημασμένος για συναφή με ληστείες αδικήματα, ζούσε αποκλειστικά από τις ληστείες και είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους τον Άυγουστο του 2018 από τις φυλακές Μαλανδρίνου, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον συνεργό του.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, ήδη έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, για ληστείες κατ’ εξακολούθηση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

«Ο Κάρναβος φρέναρε κατάσχεση λογαριασμού του δήμου από τον κολλητό του Ασκούνη»

Διανομή τροφίμων TEBA/FEAD στον Δήμο Καλλιθέας