in

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες κέντρου ειδικών θεραπειών στην Καλλιθέα επειδή τους έφυγε παιδί ΑμεΑ

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη η ηθοποιός και ιδρύτρια του Υποστηρικτικού & Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ 4amea Νένα Χρονοπούλου, σύμφωνα με την ανάρτηση της ηθοποιού στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μας ενημερώνει πως συνελήφθησαν ιδιοκτήτες κέντρου ειδικών θεραπειών στην Καλλιθέα επειδή τους έφυγε παιδί ΑμεΑ από το κέντρο το οποίο και τριγύριζε μόνο του στο δρόμο.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση της ηθοποιού:

«Συνελήφθησαν ιδιοκτήτες κέντρου ειδικών θεραπειών στην Καλλιθέα επειδή τους έφυγε παιδί ΑμεΑ από το κέντρο και τριγύριζε στο δρόμο μόνο του, ακόμα μία φορά ένα παιδί έφυγε από το συγκεκριμένο κέντρο και το βρήκε η αστυνομία η οποία σύντομα έγιναν αυτά που πρέπει.

Η συνοδός του παιδιού κρύβεται και αναζητείται από την ασφάλεια, οι συλληφθέντες βρίσκονται στην Εισαγγελία Αθηνών και αύριο περνάνε τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το συγκεκριμένο κέντρο όπως και άλλα κέντρα ειδικών θεραπειών ατύπως και παρανόμως λειτουργούν ως ΚΔΑΠ, ΚΔΗΦ και κέντρα ημερήσιας φροντίδας ενώ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν σε καθημερινή βάση είναι πάνω από 70, ενώ θα έπρεπε να περιοριστούν ΜΟΝΟ σε ατομικές θεραπείες για τις οποίες και έχουν άδεια εργασίας.

Έχουμε ζητήσει την αλλαγή της νομοθεσίας στη λειτουργία και την αδειοδότηση των κέντρων ειδικών θεραπειών από την Υφυπουργό Εργασίας για να πάψουν αυτά τα φαινόμενα που έχουν κόστος στα παιδιά με αναπηρία όμως ενώ γνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος δεν ασχολήθηκε με αυτό.

Το συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο έχει συχνά τέτοια επεισόδια με παιδιά, όπως και πολλά επεισόδια κακοποίησης (έχουμε τα στοιχεία των καταγγελιών) μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο 2 παιδιά τους έφυγαν και ένα ακόμα κακοποιήθηκε.

Το προσωπικό που λειτουργεί αναλογικά με την ποσότητα των παιδιών είναι ελάχιστο (3 θεραπευτές, 2 πρακτηκάριοι, 1 οδηγός van) για 70 παιδιά.

Η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη, η ασφάλεια επίσης γιατί δεν υπάρχει καμία κτιριακή υποδομή, οι θεραπευτές είναι μηδαμινοί, τα βαν που έχει για να μεταφέρει τα παιδιά δεν έχουν άδεια από τη Νομαρχία όπως ορίζει ο νόμος, η πυροσβεστική δεν έχει περάσει καν από εκεί, παίρνει παιδιά με κινητική αναπηρία και δεν έχει ούτε τουαλέτα για ΑμεΑ, κοινωνική λειτουργός ανύπαρκτη, δεν αναφέρω και το “υπνωτήριο” που υπάρχει και λειτουργεί παρανόμως κάθε δεύτερο Σ/Κ, με έξτρα αμοιβή από τους γονείς.

Το ίδιο συμβαίνει και με την κατασκήνωση που μαζεύει τα παιδιά σαν τα πρόβατα δίχως καμία υποδομή.

Όσο για τους κανόνες του κορωνοϊού εννοείται πως ούτε να μας περάσει από το μυαλό.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…

ΥΓ. Δεν είναι το μόνο κέντρο, είναι πάρα πολλά απλά εδώ έχει ανοίξει τεράστια πλέον δικογραφία η οποία δε θα κλίσει εύκολα.
ΥΓ 2. Δυστυχώς οι γονείς έχουν άγνοια του πως αδειοδοτείται μία τέτοιου είδους επιχείρηση, γι’ αυτό μη βιαστείτε να τους κατηγορήσετε, είναι κουρασμένοι, απογοητευμένοι και δίχως γνώση του αντικειμένου. Οι κρατικοί έλεγχοι που είναι;;;».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Πριν από λίγο: Γυναίκα οδηγός χτύπησε και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή στην Καλλιθέα

Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη τον Δήμο Καλλιθέας και για το 2023, παρά την εκτίναξη ρεύματος και καυσίμων