in

Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Καλλιθέας – 10‘ είναι αρκετά να σώσεις μια ΖΩΗ!

[dropcap]H[/dropcap] έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μία κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όλων όσοι χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Δυστυχώς όμως την έλλειψη αυτή την αντιλαμβανόμαστε όλοι, όταν εμείς οι ίδιοι ή οι κοντινοί μας άνθρωποι το χρειαστούν!

[xtopic title=”Δείτε επίσης” layout=”1″ alignment=”left” count=”3″ condition=”random” order=”DESC” tags=”” featured=”0″ ids=”” cats=”καλλιθέα”]

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Δυστυχώς στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκειά του είναι μία υπαρκτή κατάσταση. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται κυρίως στη μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι μπορούν με την τελείως ανώδυνη γι’ αυτούς εθελοντική αιμοδοσία να προσφέρουν το πολυτιμότερο, για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο, το αίμα.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο να νοσήσει από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια. Το αίμα συλλέγεται χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο εξοπλισμό. Ένας νέος ασκός με ενσωματωμένη αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσης χρησιμοποιείται για κάθε δότη και η βελόνα καταστρέφεται αμέσως μετά την αιμοδοσία.

Ο υποψήφιος δότης μπορεί να είναι ηλικίας από 18 έως 60 ετών, χωρίς να διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του. Αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο ανάλογα με τα πρότυπα κάθε χώρας.

Η αιμοδοσία δεν διαρκεί πολύ. Για τη συλλογή του αίματος αρκούν περίπου 8 – 10 λεπτά. Στους εθελοντές αιμοδότες χορηγείται άδεια δύο ημερών, σύμφωνα με την εγκύκλιο Νο. 46/20.04.1994.

Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «ΤΖΑΝΕΙΟ» προγραμματίζει Εθελοντική Αιμοδοσία στις 17 και  18 Ιανουαρίου στα Δημοτικά Ιατρεία Καλλιθέας (Ανδρομάχης 100) – 10‘ είναι αρκετά να σώσεις μια ΖΩΗ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 13:00 – 18:00
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 09:00 – 13:00

Στα Δημοτικά Ιατρεία Καλλιθέας (Ανδρομάχης 100, τηλέφωνο 210 9532712).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Το 68% των Ελλήνων δεν θέλει τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων

Ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Στοματική Υγεία και Αθλητισμός»