in

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ

[dropcap]T[/dropcap]ο ΚΠΙΣΝ συμμετέχει στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία στις 03/12 με την performance On Display Global. Η διεθνής αυτή πρωτοβουλία προέκυψε από τη συνεργασία της χορογράφου Heidi Latsky με τον Δήμο της Νέας Υόρκης και τον ΟΗΕ, για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την υπογραφή του νόμου για τους Αμερικανούς με Αναπηρία.

Πρόκειται για μία χορευτική performance – εγκατάσταση, μία αποδομημένη έκθεση τέχνης/επίδειξη μόδας, ένας σχολιασμός για το σώμα ως θέαμα και για την εμμονή μας με την εικόνα του σώματος. Άτομα με αναπηρία, άνθρωποι από το χώρο του θεάματος και εκπρόσωποι του κόσμου της μόδας, συχνά αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα και αξιοθέατα. Η αντιστροφή του βλέμματος αυτού, αποτελεί κομβικό σημείο της εγκατάστασης της χορογράφου Heidi Latsky, η οποία θα παρουσιαστεί στο ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Ελληνίδα χορογράφο Αποστολία
Παπαδαμάκη. Η έντονη και περίπλοκη σχέση μεταξύ παρατηρητή και παρατηρούμενου, αποτελεί το αντικείμενο αυτής της γλυπτικής εγκατάστασης, όπου οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι τα γλυπτά.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Heidi Latsky Dance, Αποστολία Παπαδαμάκη

Η performance On Display Global παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival 2017.

Κυριακή 03/12 | 18.30

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Απαλλαγή από τα κοινόχρηστα και αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ιρανή έκανε 50 πλαστικές για να μοιάσει στην Αντζελίνα Τζολί… μάλλον δεν τα κατάφερε (pics)